ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Για το θέμα των ημερών, την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, τη φορολογική λαίλαπα

αλλά και την εκλογή της στην θέση της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε η βουλευτής Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.


«Άλλο τα ιδιωτικά σχολεία και άλλο τα φροντιστηρια»

Μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού "Κανάλι Ένα", όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει το θέμα, καταρχήν παραδέχτηκε ότι δεν είναι το μόνο δυσάρεστο μέτρο που καλείται να πάρει η κυβέρνηση, είπε όμως ότι η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στο να βρεθούν ισοδύναμα και να αποφευχθεί τελικά η εφαρμογή του μέτρου που πλήττει κυρίως τους πιο αδύναμους, σχολιάζοντας όμως παράλληλα ότι είναι «είναι άλλο τα ιδιωτικά σχολεία και άλλο τα φροντιστήρια».

«Η λιτότητα δεν βγαίνει»

Η κ. Θεοπεφτάτου σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την διαρκώς αυξανόμενη φορολόγηση και την πραγματική αδυναμία που έχουν πολλοί φορολογούμενοι να πληρώσουν τους φόρους τους, παραδέχτηκε ότι «πράγματι αυτού του είδους η λιτότητα δεν βγαίνει». Παράλληλα όμως είπε ότι η κυβέρνηση θα ρίξει όλο το βάρος στην πάταξη της διαφθοράς ώστε να βρεθούν τα ισοδύναμα φορολογικά έσοδα, έφερε το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ από το οποίο το Κράτος εισπράττει περίπου το ίδιο ποσό που θα εισέπραττε εάν μπορούσε να πατάξει το λαθρεμπόριο στα τσιγάρα και το πετρέλαιο.
Ήταν έκπληξη, η κ. Θεοπεφτάτου, αναφερόμενη στην θέση της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που ανέλαβε προχθές, είπε ότι ήταν έκπληξη για εκείνην όχι μόνο η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και η ομόφωνη αποδοχή της από την κοινοβουλευτική ομάδα. 

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ