ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που διαμηνύει το κλείσιμο των ειδικών σχολείων
καλεί σε αξιολόγηση της παράλληλης στήριξης και της ενδοσχολικής βίας!!!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΕ – ΟΟΣΑ,

που στόχο έχουν την ακριβοπληρωμένη ημιμάθεια, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ

Το υπουργείο επανέρχεται με εγκυκλίους του, πάντα σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία και καλεί τους διευθυντές των σχολείων να καθοδηγήσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια που αφορούν τώρα στην αποτίμηση της παράλληλης στήριξης όπως έκανε λίγο πριν με την αποτίμηση των δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της σχολικής βίας.
Έχουν το θράσος να μιλούν για παράλληλη στήριξη και ειδική αγωγή οι κύριοι των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όταν ο υπουργός της παιδείας κ. Φίλης δηλώνει ότι «στόχος μας είναι ο μη διαχωρισμός των σχολείων σε ειδική και γενική αγωγή», δηλαδή το κλείσιμο των δομών ειδικής αγωγής. Μιλούν και αξιολογούν την παράλληλη στήριξη εκείνοι που την έχουν συρρικνώσει, που έχουν εκμηδενίσει τα τμήματα ένταξης και έχουν τα ειδικά σχολεία άδεια από ειδικό εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό. Η αξιολόγηση αυτή δε μπορεί παρά να είναι αντιδραστική, να υπηρετεί τις αναδιαρθρώσεις των οργανισμών αυτών που θέλουν πιο μεγάλους ταξικούς φραγμούς, μεγαλύτερη ιδεολογική χειραγώγηση, σχολεία καιάδα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Δεν διστάζουν κιόλας να αναθέτουν αυτόν τον έλεγχο σε ιδιωτικές εταιρείες.
Με κάθε τρόπο οι διάφορες χτεσινές και σημερινές συγκυβερνήσεις επιμένουν στον έλεγχο και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού με βάση τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, προφασιζόμενες το ενδιαφέρον τους για τη συμπεριφορά των μαθητών μας και τη «βοήθεια» των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Όλοι οι υπεύθυνοι για την δυστυχία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση των λαϊκών οικογενειών, μεγάλες επιχειρήσεις και μονοπωλιακοί όμιλοι, αυτοί που ασκούν πραγματική - ταξική βία, με απολύσεις, ανεργία, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ως «χορηγοί» των διαφόρων παρατηρητηρίων και εταιρείων κατά της βίας, θέλουν να μάθουν πώς αντιδρούν τα παιδιά μας στο χώρο του σχολείου απαιτώντας από μας να καταγράψουμε τις κινήσεις τους.

Ας στείλει το Υπουργείο εκπαιδευτικούς στην ώρα τους στα σχολεία. Ας στελεχώσει τις δομές ειδικής αγωγής και τα ΚΕΔΔΥ. Ας διορίσει εγκαίρως τους εκπ/κούς της παράλληλης στήριξης, ας προχωρήσει στη στελέχωση των τμημάτων ένταξης. Ας μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά εκπαιδευτικό. Ας φροντίσει για τη δημιουργία νέων αιθουσών και επαρκών προαύλιων. Ας προσφέρει ένα μικρογεύμα σε όλα τα παιδιά που τα κρούσματα υποσιτισμού αυξάνονται. Ας αφήσει κατά μέρος τα ερωτηματολόγια που νομιμοποιούν και πιστοποιούν την «παρακολούθηση» μαθητών και εκπαιδευτικών και κατηγοριοποιούν τη σχολική μονάδα. Η κάθε κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στους απλήρωτους, τους άνεργους και απολυμένους γονείς των μαθητών μας. Από κοινού με ΕΕ – μονοπώλια κάνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση για το λαό και τα παιδιά του μεγαλύτερη, ασκούν πραγματική ωμή και καλυμμένη βία μέσα κι έξω απ’ το σχολείο. Βία για τα παιδιά των ειδικών σχολείων είναι, όπως συμβαίνει και στο ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων, να μην έχουν κανένα καθηγητή ειδικής αγωγής, να μην έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς ακόμη, να κάνουν αγιασμό στη μέση της χρονιάς. Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα για τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στο χώρο του σχολείου ούτε από την πόρτα ούτε και από τα «παράθυρα» (ακόμα και του διαδικτύου).

Αλήθεια αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους όταν βλέπουν συνδικαλιστικές – πολιτικές αφίσες και ανακοινώσεις στα γραφεία των εκπαιδευτικών δεν έχουν να πουν τίποτα για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σχολείων τους, των μαθητών τους και των συναδέλφων τους;

Ας αντιδράσουμε, είναι δικαίωμα και υποχρεώσή μας:
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

· Να μην συμπληρώσουμε τα ερωτηματολόγια.
· Να μην συμμετέχουμε στις συγκεκριμένες ομάδες.
· Οι σύλλογοι διδασκόντων να πάρουν αρνητικές αποφάσεις.
· Να καταδικαστεί η κυβερνητική πρόκληση για την ειδική αγωγή και την ενδοσχολική βία.
· Οι διευθυντές να μην εκδώσουν και διαμοιράσουν κλειδάριθμους.

Φίλοι γονείς,
· Μη συμμετέχετε σε οποιαδήποτε διαδικασία που στοχοποιεί τα παιδιά σας και τα παιδιά των γειτόνων σας.
· Αμφισβητείστε ότι είναι αθώο τα παιδιά σας να «παρακολουθούν» τους συμμαθητές τους.

Αργοστόλι 07/10/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Φαρακλός Βαγγέλης

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ