ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

πηγή Ιερά Σύνοδος

Συνέρχεται από την Τρίτη 6 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, στην Tακτική Tης Σύγκληση, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

Το πρωί της Τρίτης, 6 Οκτωβρίου, από ώρας 6:30 - έως 8:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Πα­ρεκ­κλή­σιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιερᾶς Μο­νής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μη­τρο­πο­λί­του Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου. Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ι­ε­ρά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ι­ε­ρᾶς Συνόδου της Ι­ε­ραρ­χί­ας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συ­νο­δι­κούς Συνέδρους και θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Μητροπολίτης εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και θα γίνει η εκλογή των μελών της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των Εκθέσεων Πε­πρα­γμέ­νων των Συνοδικών Επιτροπών για το εκκλησιαστικό έτος 2014-2015 από τους Σεβασμιωτάτους Προέδρους αυτών και θα δι­ε­ξαχ­θεί συζήτηση.

Μετά το διάλειμμα θα συγκροτηθούν οι Συνοδικές Επι­τρο­πές για τα έτη 2016-2019 (άρθρο 10 του Νόμου 590/1977) και θα πραγματοποιηθεί η συμπλήρωση του Καταλόγου των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων.

Την επομένη, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα γίνει η ανάγνωσις και Επικύρωσις των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας. Ακολούθως θα παρουσιασθούν οι Εισηγήσεις α) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπό-λεως κ. Αθηναγόρου με θέμα: «Το Μεταναστευτικόν Πρόβλημα: ποιμαντική και κοινωνική αντιμετώπισις αυτού» και β) του Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πο­λυ­κά­στρου κ. Δημητρίου με θέμα: «Το Δημογραφικόν Πρό­βλημα». Μετά το διάλειμμα θα διεξαχθεί συζήτηση επί των δύο Εισηγήσεων.

Την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα αναγνωσθούν και θα επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συ­νε­δρίας. Κατόπιν θα παρουσιασθούν οι εισηγήσεις των α) Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών με θέμα: «Η συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος εις την ενότητα του ελ­λη­νι­κού λαού σήμερον» και β) Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου με θέμα: «Η θε­ο­λο­γική κρίσις σήμερον και αι επιπτώσεις αυτής εις την κα­θη­με­ρι­νό­τητα της εκκλησιαστικής ζωής». Μετά από κάθε εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου θα γίνει κατ’ αρχάς η ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας και στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος 
της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της Ιεράς Μη­τρο­πό­λεως Κεφαλληνίας και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μη­τρο­πό­λεων, στην ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Σχετικά Άρθρα
Συνέρχεται η Ιεράρχια της Εκκλησίας της ΕλλάδοςΟι εκλογές για την ανάδειξη Μητροπολιτών σε Κεφαλλονιά και Νέα ΚρήνηΏρες ευθύνης!
Επίσημο ανακοινωθέν για την έκτακτη σύγκλησή της Ιεραρχίας για την εκλογή 2 νέων ΜητροπολιτώνΕπίσημο ανακοινωθέν Ι.Σ.Ιεραρχίας για τις εκλογές νέων ΙεραρχώνΦωτοστιγμές από τα Μηνύματα των νέων Αρχιερέων

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ