ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

πηγή Ιερά Σύνοδος

Συνέρχεται από την Τρίτη 6 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, στην Tακτική Tης Σύγκληση, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

Το πρωί της Τρίτης, 6 Οκτωβρίου, από ώρας 6:30 - έως 8:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Πα­ρεκ­κλή­σιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιερᾶς Μο­νής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μη­τρο­πο­λί­του Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου. Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ι­ε­ρά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ι­ε­ρᾶς Συνόδου της Ι­ε­ραρ­χί­ας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συ­νο­δι­κούς Συνέδρους και θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος Μητροπολίτης εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και θα γίνει η εκλογή των μελών της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των Εκθέσεων Πε­πρα­γμέ­νων των Συνοδικών Επιτροπών για το εκκλησιαστικό έτος 2014-2015 από τους Σεβασμιωτάτους Προέδρους αυτών και θα δι­ε­ξαχ­θεί συζήτηση.

Μετά το διάλειμμα θα συγκροτηθούν οι Συνοδικές Επι­τρο­πές για τα έτη 2016-2019 (άρθρο 10 του Νόμου 590/1977) και θα πραγματοποιηθεί η συμπλήρωση του Καταλόγου των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων.

Την επομένη, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα γίνει η ανάγνωσις και Επικύρωσις των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας. Ακολούθως θα παρουσιασθούν οι Εισηγήσεις α) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπό-λεως κ. Αθηναγόρου με θέμα: «Το Μεταναστευτικόν Πρόβλημα: ποιμαντική και κοινωνική αντιμετώπισις αυτού» και β) του Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πο­λυ­κά­στρου κ. Δημητρίου με θέμα: «Το Δημογραφικόν Πρό­βλημα». Μετά το διάλειμμα θα διεξαχθεί συζήτηση επί των δύο Εισηγήσεων.

Την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, ώρα 9:00, θα αναγνωσθούν και θα επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συ­νε­δρίας. Κατόπιν θα παρουσιασθούν οι εισηγήσεις των α) Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών με θέμα: «Η συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος εις την ενότητα του ελ­λη­νι­κού λαού σήμερον» και β) Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου με θέμα: «Η θε­ο­λο­γική κρίσις σήμερον και αι επιπτώσεις αυτής εις την κα­θη­με­ρι­νό­τητα της εκκλησιαστικής ζωής». Μετά από κάθε εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου θα γίνει κατ’ αρχάς η ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας και στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος 
της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της Ιεράς Μη­τρο­πό­λεως Κεφαλληνίας και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μη­τρο­πό­λεων, στην ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Σχετικά Άρθρα
Συνέρχεται η Ιεράρχια της Εκκλησίας της ΕλλάδοςΟι εκλογές για την ανάδειξη Μητροπολιτών σε Κεφαλλονιά και Νέα ΚρήνηΏρες ευθύνης!
Επίσημο ανακοινωθέν για την έκτακτη σύγκλησή της Ιεραρχίας για την εκλογή 2 νέων ΜητροπολιτώνΕπίσημο ανακοινωθέν Ι.Σ.Ιεραρχίας για τις εκλογές νέων ΙεραρχώνΦωτοστιγμές από τα Μηνύματα των νέων Αρχιερέων

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ