ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Τη Δευτέρα το νομοσχέδιο για τις άδειες των καναλιών

«Το νομοσχέδιο μέσα στο μήνα θα έρθει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» είχε τονίσει ο Ν. Παππάς κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεωνΗ κατάθεση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες τη Δευτέρα θα σημάνει τον «β' γύρο» της μάχης της κυβέρνησης στη Βουλή. Όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, το νομοσχέδιο κατατίθεται τη Δευτέρα.

Το νομοσχέδιο έχει ήδη διαβιβαστεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη οικονομική έκθεση και θα εισαχθεί άμεσα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προς επεξεργασία και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

«Τηρούμε τη δέσμευσή μας»

«Τηρούμε την δέσμευσή μας. Ελπίζω να τηρήσετε κι εσείς τη δέσμευσή σας να ψηφίσετε τη μεγάλη τομή για το πολιτικό σύστημα. Σας βλέπω ανήσυχους» είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Ο Νίκος Παππάς ήδη από τις 7 Οκτωβρίου και την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, είχε ζητήσει από τη Νέα Δημοκρατία και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του νομοσχεδίου.

Μάλιστα είχε ασκήσει κριτική κυρίως προς τη Ν.Δ. για την αντιφατική στάση της στο θέμα.

«Το νομοσχέδιο μέσα στο μήνα θα έρθει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του» είχε τονίσει ο κ. Παππάς, ο οποίος προανήγγειλε επίσης, ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο, εκτός από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, θα εμπεριέχεται και η σύσταση θυγατρικής της ΕΡΤ, η οποία με βάση τον νόμο της ίδρυσής της, γίνεται και πάροχος ψηφιακού δικτύου, «οπότε θα περάσουμε σε μια εποχή όπου θα παύσει το καθεστώς του ιδιωτικού μονοπωλίου».

Άλλες ρυθμίσεις

Το νομοσχέδιο θα περιέχει επίσης ρυθμίσεις για θέματα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και θα συγκροτεί το Εθνικό Συμβούλιο Επικοινωνιακής Πολιτικής, «για να μπορέσουμε με συντονισμένο τρόπο να αξιοποιήσουμε τι δυνατότητες της Πολιτείας για να βελτιώσει την εικόνα της χώρας διεθνώς» όπως είπε ο κ. Παππάς.

Επίσης, θα ιδρύει Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων.

Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, θα προχωρήσει η σύσταση Μητρώου Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης, με στόχο να διαμορφωθεί «το ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργία αυτού του χώρου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την ασυδοσία και τις αρρύθμιστες εργασιακές σχέσεις και να συμβάλουμε στην τακτοποίησή του».

Πηγή efsyn.gr

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ