ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ



Τα ανταποδοτικά οφέλη που δικαιούνται από τις
ανεμογεννήτριες ψάχνουν οι κάτοικοι των Διλινάτων οι οποίοι είχαν γι' αυτό το λόγο συνάντηση στο γραφεί του δημάρχου το πρωί αλλά και παρουσία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα, θέτοντας μάλιστα ανάλογο ερώτημα προς τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους η κατάσταση έχει ως εξής:


Από το 3% των ανταποδοτικών τελών που παίρνει ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (μεταξύ των οποίων είναι και οι ανεμογεννήτριες) θα έπρεπε να αποδίδει το 1% μέσω μείωσης ρεύματος στους οικιακούς καταναλωτές των περιοχών στις οποίες εδρεύουν τα αιολικά πάρκα. Από το υπόλοιπο 2%, το 0,3% το παίρνει το Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων και το υπόλοιπο 1,7% αποδίδεται στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. Σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, οι οποίοι επικαλούνται τον νόμο 3468/2006, από αυτό το 1,7% το 80% θα έπρεπε να κατανέμεται στις τοπικές κοινότητες στις οποίες εδρεύουν τα αιολικά πάρκα και να δίνονται για έργα υποδομής, εκτέλεσης περιβαλλοντικών και τοπικής υποστήριξης. Τα έργα μάλιστα αυτά θα πρέπει να ψηφίζονται από τα τοπικά συμβούλια και να υλοποιούνται σε συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου. Το δε υπόλοιπο 20% αποδίδεται στους ΟΤΑ.

Δεν έχουμε πάρει ούτε ευρώ

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα των κατοίκων των Διλινάτων Αναστάσιος Τζωρτζάτος αποκάλυψε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς ότι μέχρι τώρα τα Διλινάτα όπως και άλλες περιοχές (Μακρυώτικα κ.λπ.) δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ, όταν σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό, το ποσό που θα έπρεπε να έχει αποδοθεί από το 2010 έως το 2013 είναι 200.000 ευρώ. Για το λόγο αυτό πρόκειται να συγκληθεί άμεσα τοπικό συμβούλιο.

Εξεταστική επιτροπή για τα χρήματα

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τζωρτζάτο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει συστήσει ειδική επιτροπή ώστε να διερευνηθεί το τι έχουν γίνει όλα αυτά τα χρήματα (η ίδια υπόθεση βέβαια αφορά και σε άλλες περιοχές).

Δείτε το video από την παρέμβαση του κ. Τζωρτζάτου



Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ