ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης για την εκδημία του κυρού Γερασίμου


Ο Μητροπολίτης Λευκάδος & Ιθάκης κ. Θεόφιλος, βαθιά
συγκινημένος και με πόνο καρδιάς για τον τόσο ξαφνικό χαμό του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Με βαθύτατη θλίψη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες πληροφορηθήκαμε το άγγελμα της αιφνίδιας κοιμήσεως του ενάρετου, ταπεινού, ικανού και αγαπητού Ιεράρχου της Εκκλησίας μας, Μητροπολίτου Κεφαλληνίας Κυρού Γερασίμου.
Η πριν από 20 περίπου ημέρες σχεδόν παμψηφεί εκλογή του από το ιερό Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και η μετέπειτα εις Επίσκοπον χειροτονία του στον Ι. Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών, χαροποίησε τόσο πολύ το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, αλλά και πιστούς ολοκλήρου της Επτανήσου και της πατρίδος μας, όλων όσων τον γνώριζαν, ώστε πάντες να ομολογούν για την θεοπρόβλητη και λαοπρόβλητη ανάδειξή του στον υπέρτατο βαθμό της ιερωσύνης, αυτόν του Επισκόπου.
Ο υπέροχος και ευγενικός λαός της Κεφαλληνίας για τον οποίον πάντοτε καυχόταν ο αείμνηστος Ιεράρχης, δεν πρόλαβε να τον υποδεχθεί και να τον ζήσει και ως Ποιμενάρχη του. Όμως υπάρχει και θα υπάρχει στις καρδιές όλων, αφού επί 25 και πλέον έτη διακονούσε ανελλιπώς και με αυταπάρνηση τους Κεφαλλονίτες ως ιερέας – πρεσβύτερος και πρωτοσύγκελος, με αγάπη, πραότητα, ταπείνωση και αγιότητα βίου.
Όμως τώρα η κατ’ άνθρωπον θλίψη και η απορία που συντρέχει τις καρδιές μας πρέπει να μεταβληθεί σε ολόθυμη ευχή και προσευχή, ώστε ο Κύριος της Αναστάσεως, όπως τον κατέστησε λειτουργό Του εδώ στη γη, έτσι να τον αναδείξει άξιο λειτουργό Του και στο Ουράνιο Θυσιαστήριο. Οι ευχές του και οι πρεσβείες του να σκεπάζουν τον φιλάγιο λαό της Κεφαλληνίας και όλους εμάς που τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!”















ΠΗΓΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ