ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Χωρίς έλεγχο η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών Τραπεζών


Ερώτηση της ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα κοστίσει για άλλη μια φορά ακριβά στον ελληνικό λαό.
«Για ακόμα μια φορά προκύπτει ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών (τρίτη κατά σειρά από το 2008 ως σήμερα), καθώς διαπιστώνεται η επανειλημμένη αδυναμία τους να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο έργο της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.
-Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μέχρι τώρα ανακεφαλαιοποιήσεις έχουν κοστίσει ήδη στο ελληνικό δημόσιο 44 δις ευρώ και άλλα 15 δις μέσω του αναβαλλόμενου φόρου, επιβαρύνοντας αντίστοιχα τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της χώρας
-Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διοικήσεις των τραπεζών παραμένουν αναλλοίωτες εδώ και πολλά έτη, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα τους και την κακοδιαχείρηση
-Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι Ελληνικές Τράπεζες βρίσκονται από τις 4/11/2014 υπό τον έλεγχο του SSM

Ερωτάται η Επιτροπή,
1. Αν, για την προστασία του έλληνα και ευρωπαίου φορολογουμένου και ενόψει της νέας ανακεφαλαιοποίησης έχει μέχρι τώρα ελέγξει τη διάρθρωση των προβλέψεων του δανειακού χαρτοφυλακίου των Ελληνικών συστημικών τραπεζών, καθώς και τις μέχρι τώρα αποσβέσεις δανείων και επενδυτικών στοιχείων του ενεργητικού τους.
2. Αν η συμμετοχή ιδιωτών ή επενδυτικών σχημάτων στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε μέσω καταβολής ιδίων κεφαλαίων ή μέσω δανεισμού από τις ίδιες τις τράπεζες ή θυγατρικές τους.
3. Αν έχουν αποπληρωθεί η αποσβεστεί τα δάνεια των στελεχών τους για την αγορά μετοχών ή την εξάσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης και αν έχει ελεγχθεί το νόμιμο της απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων των στελεχών τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ