ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται το έργο της ανέγερσης του νέου Γηροκομείου Αργοστολίου αφού ο εργολάβος έχει προχωρήσει σε αναστολή εργασιών.





Ενώ έχει ολοκληρωθεί σχεδόν ολόκληρη η Α' φάση των εργασιών και σύντομα θα ξεκινούσε η Β', εκκρεμούν δύο πληρωμές προς τον εργολάβο, ύψους 800.000 ευρώ για την Α' φάση και 1.200.000 ευρώ για την Β' φάση. Έτσι ο εργολάβος, αφού πέρασε ένα δίμηνο που εκκρεμούσαν οι πληρωμές, προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης και για τις δύο φάσεις.
Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Διονύσης Λυκούδης, έχουν ήδη γίνει όλες οι διαδικασίες από τις τεχνικές υπηρεσίες όμως τα πράγματα παραμένουν πολύ δύσκολα, η χρηματοδότηση μοιάζει παγωμένη και αν δεν βρεθούν εναλλακτικά χρηματοδοτικά εργαλεία, έστω και με τη βοήθεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων εάν αυτό αποδειχτεί δυνατό, τότε το έργο κινδυνεύει άμεσα με διάλυση της σύμβασης και ο εργολάβος έχει τη δυνατότητα να ζητήσει ακόμη και αποζημιώσεις.
Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί εκ νέου επαναδημοπράτηση του έργου, πράγμα που σημαίνει ότι το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να εγκατασταθεί και πάλι νέος εργολάβος μπορεί να φτάσει και τα 3 χρόνια.
Το πρωί μάλιστα ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Αποστολάτος παραβρέθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου και των τεχνικών υπηρεσιών και αναμένεται άμεσα να ενημερώσει με τη σειρά του το Δ.Σ. του Γηροκομείου.
Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ