ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Για εμπαιγμό έκαναν λόγο οι κάτοικοι της Σάμης οι οποίοι μίλησαν στα Κεφαλονίτικα Νέα.




Θα την θυμούνται για καιρό τη χθεσινή μέρα οι
πλημμυροπαθείς της Σάμης και του Καραβόμυλου για την αντιμετώπιση που είχαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς.
Δεν φτάνουν τα προβλήματα που υπέστησαν από τη θεομηνία που έπληξε το νησί πριν από λίγες εβδομάδες, δεν φτάνει που πολλοί από αυτούς είδαν τις περιουσίες τους να παθαίνουν ανυπολόγιστες ζημιές, δεν φτάνει που η κυβέρνηση μέχρι τώρα ενώ κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν το έχει κηρύξει πλημμυροπαθές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δοθούν αποζημιώσεις σε ιδιώτες, εχθές είχαν να αντιμετωπίσουν και μια... περιποιημένη 5ωρη αναμονή για το τίποτα!
Πριν ξεκινήσει η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα και ζήτησαν να μιλήσουν για τα προβλήματα τους. Από κοινού όμως, προεδρείο και συμπολίτευση αποφάσισαν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράτυπο, λόγω του χαρακτήρα της συνεδρίασης η οποία όπως προαναφέραμε ήταν ειδική και είχε ως θέμα τον απολογισμό για το 2014. Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και μέρους της αντιπολίτευσης, οι κάτοικοι τελικά δεν μίλησαν και το θέμα παραπέμφθηκε στο τέλος της συνεδρίασης (λες και τότε θα ήταν πιο νόμιμο).

Λυκούδης: Δεν συμμετέχουμε σε... κομματικές συνελεύσεις

Ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης μάλιστα, απαντώντας σε σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι στην πρόσφατη μεγάλη συγκέντρωση φορέων της Σάμης που πραγματοποιήθηκε λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή, δεν συμμετείχε ο ίδιος ως αρμόδιος αντιδήμαρχος της περιοχής αλλά και κανένα άλλο μέλος της δημοτικής αρχής, είπε ότι η «δημοτική αρχή δεν είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει σε... 'κομματικές συγκεντρώσεις'», κάτι που προκάλεσε την οργή της παράταξης του ΚΚΕ αλλά και διαμαρτυρίες από την πλευρά των κατοίκων. Σημειώνουμε ότι στη συγκεκριμένη συγκέντρωση συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων, ο πρόεδρος του Καραβόμυλου, εργαζόμενοι στα σπήλαια ακόμη και εκπρόσωποι του 15μελούς του Λυκείου Σάμης.


Κάτοικοι: «Μας δουλεύετε»

Για εμπαιγμό έκαναν λόγο οι κάτοικοι της Σάμης οι οποίοι μίλησαν στα Κεφαλονίτικα Νέα. «Μας έβαλαν να περιμένουμε μέχρι το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και στο τέλος μας ζήτησαν να κάνουμε άτυπη "κουβεντούλα", ενώ εμείς θέλαμε να παρουσιάσουμε στο συμβούλιο τα προβλήματά μας», μας είπαν.
Λίγη ώρα πριν είχαν αποχωρήσει διαμαρτυρόμενοι όταν τους εξήγησαν από το προεδρείο και την παράταξη της συμπολίτευσης ότι η παρέμβασή τους θα είναι άτυπη και εκτός συνεδρίασης αφού μόλις αυτό ολοκλήρωσε την ψηφοφορία έλυσε και την συνεδρίασή του! «Εμείς δε θέλαμε κουβέντα που μπορούσαμε να κάνουμε και στο καφενείο», μας είπαν έξω από τον Κέφαλο όπου γινόταν η συνεδρίαση.
Δείτε τις δηλώσεις που έκαναν αποκλειστικά στα Κεφαλονίτικα Νέα αλλά και την αποχώρηση των κατοίκων









Όταν οι κάτοικοι αποχώρησαν ο δήμαρχος άρχισε να φωνάζει από το μικρόφωνο να γυρίσουν πίσω και να μιλήσουν στους δημοτικούς συμβούλους, κάτι που φυσικά εκείνοι αρνήθηκαν.
Νομίζουμε ότι το βασικό πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν εξήγησε με λεπτομέρεια στους κατοίκους ότι αυτή η παρέμβασή τους θα γινόταν εκτός συνεδρίασης με αποτέλεσμα εκείνοι να περιμένουν άδικα τόσες ώρες. Μέλη της αντιπολίτευσης πάντως σχολίαζαν ότι αν υπήρχε διάθεση θα είχε βρεθεί και ο τρόπος για να μιλήσουν οι κάτοικοι. Όμως, όπως είπε και ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, η Δημοτική Αρχή έχει... τρελαθεί στις καταγγελίες...


Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ