ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ..


Τα αλλάζει όλα στη διδασκαλία των Θρησκευτικών ο Νίκος Φίλης. Ο υπουργός Παιδείας, έχει σκοπό να αλλάξει τους κανόνες διδασκαλίας του μαθήματος στα σχολεία. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» την πρόθεση αυτή την είχε προτού συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ενώ η Σία Αναγνωστοπούλου είχε το ρόλο του «λαγού».

Ο κ. Φίλης θέλει να γίνει το μάθημα «ομολογιακό, διαθρησκευτικό ενημέρωσης και πολιτισμικό» και όλα αυτά να ισχύσουν από τη νέα χρονιά (αν στο μεταξύ δεν έχει φύγει από το υπουργείο).

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το μάθημα των Θρησκευτικών θα είναι προαιρετικό. Και οι αλλαγές δεν σταματούν εκεί. Οι πληροφορίες του «Βηματοδότη» κάνουν λόγο και για αλλαγή στην πρωινή προσευχή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει άμεση αντίδραση της εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας είπε μια φράση που αιφνιδίασε τον κ. Φίλη: «Εγώ ως Αρχιεπίσκοπος διοικώ την Εκκλησία με το Ευαγγέλιο, το Σύνταγμα και τους εκκλησιαστικούς κανόνες».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε επίσης στον κ. Φίλη ότι στις συναντήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό συμφώνησαν πως τα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία θα επιλύονται σε πνεύμα συναντίληψης και συνεργασίας, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων.

koolnews.gr/parapolitica

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ