ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης



Μην περιμένεις άλλο. Να μην περάσει ο εκβιασμός και η τρομοκρατία.
Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή απέναντι σε αυτούς που οδηγούν σε παράπέρα εξαθλίωση τη ζωή μας.

Το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων καλεί σε Συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη 2015,στις 7.30μ.μ στο ΕΚΚΙ
Προετοιμαζόμαστε για Πανεργατική Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη
Θέλουν ξανά να μας αιφνιδιάσουν, να μας βρουν απροετοίμαστους.
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εξαπάτησαν για ακόμη μια φορά την εργατική τάξη και το λαό για να υπηρετήσουν ακόμη καλύτερα τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Να γιατί ως συγκυβέρνηση συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την επίθεση των προηγούμενων κυβερνήσεων που καταλήστεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, καθιέρωσαν τα άθλια μεροκάματα, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που γέμισαν τα ξενοδοχεία με δουλεμπορικά.
Μας στέλνουν στη σύνταξη στα 67 ενώ παράλληλα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπέρα αύξησης του ορίου ηλικίας μέχρι και τα 72!
Κανένας εργαζόμενος στον τουρισμό-επισιτισμό δεν θα παίρνει ΠΟΤΕ σύνταξη.
Το ασφαλιστικό μας αφορά όλους. Παλιούς και νέους εργαζόμενους, άνεργους, γυναίκες. Δεν αφορά μόνο τη σύνταξη. Είναι η πρόληψη και η προστασία της Υγείας, είναι η προστασία από επαγγελματικούς κινδύνους.
Το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων,μετά απο συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου πήρε απόφαση συμμετοχής στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 22 Οκτώβρη, που θα αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα, με την προετοιμασία και πρόταση για Πανεργατική-Πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Το Σωματείο οργανώνοντας από κοινού την πάλη του με το ΕΚΚΙ,συμμετέχει:

-στη σύσκεψη ΔΣ σωματείων τη Δευτέρα 19 Οκτωβρη και ώρα 7.30μ.μ.

-στην ανοιχτή ΓΣ αντιπροσώπων την Παρασκευή 6 Νοέμβρη και ώρα 7.30μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό να δώσουν μαζικά το "παρών" στην

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση,την Τετάρτη 14 Οκτώβρη στις 7.30μ.μ στο Εργατικό Κέντρο.

Καμιά καμαριέρα δεν μπορεί να μείνει απαθής στο ενδεχόμενο να την στείλουν στην ανεργία γιατί δεν θα μπορεί να στρώνει κρεβάτια μετά τα 60.
Κανείς μάγειρας δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια και να αδιαφορήσει όταν τον υποχρεώνουν να πεθάνει πάνω από τη φωτιά, να μην μπορέσει να χαρεί τους κόπους μιας ζωής.
Κανένας σερβιτόρος -α, ιδιαίτερα οι νέοι, να μην νομίζει ότι η σύνταξη είναι μια μακρινή ιστορία, γιατί η ανασφάλιστη δουλειά, τα πετσοκομμένα μεροκάματα δεν του εξασφαλίζουν ούτε μια ασπιρίνη, γιατί μετά από λίγα χρόνια θα τον θεωρούν «αντιτουριστικό» και θα τον στείλουν στα αζήτητα.
Κανείς νέος σπουδαστής να μην πλανευτεί από το παραμύθι που του πουλάνε ότι θα γίνει «στέλεχος», γιατί αύριο θα είναι κι αυτός αναλώσιμος.



Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.
Αρκεί να εμπιστευτούμε τα ταξικά μας σωματεία, τη δύναμη της ενότητάς μας, το δίκιο μ
Αφήνουμε στην άκρη τα εργοδοτικά στηρίγματα σε ΓΣΕΕ και στην Ομοσπονδία που απουσιάζουν από τη δράση και την οργάνωση, που χαρίζουν τη δύναμη μας στον αντίπαλο, που υπονομεύουν κάθε μικρή και μεγάλη μάχη.
Μπαίνουμε εμείς μπροστά στην οργάνωση του αγώνα. Δίνουμε τις καλύτερες δυνάμεις μας, παλιοί και νέοι αγωνιστές, από όλα τα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά καταστήματα, να ξεσηκώσουμε τον κλάδο.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ