ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ:Οι Τούρκοι χτύπησαν σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής...




Λίγο μετά την απόρριψη του γερμανικού τελεσίγραφου για κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο πράκτορες της ΜΙΤ επιχείρησαν να χτυπήσουν πλοίο της ελληνικής Ακτοφυλακής για να προκαλέσουν άλλο ένα επεισόδιο με το οποίο θα στηρίξουν τις απαιτήσεις της Α.Μέρκελ.

Δουλεμπορικό εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού βόρεια της Μυτιλήνης. Βυθίστηκε το πλοίο που μετέφερε τους λαθρομετανάστες. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 31 άνθρωποι και αγνοούνται 8...

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το ξύλινο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες εμβόλισε το σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Το περιστατικό συνέβη μισό ναυτικό μίλι βόρεια του Μολύβου Μυτιλήνης.

«Δεν τίθεται θέμα κοινών ελληνο-τουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας πριν από λίγο στον ραδιοφωνικό σταθμό Αλφα.

«Αυτό σημαίνει είσοδο τουρκικών πλοίων στα χωρικά μας ύδατα, κάτι που θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες», εξήγησε ο κ. Κοτζιάς.


Μέσα στην Ευρωβουλή χθες o Ζ.Κ.Γιούνκερ έθεσε ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο ώστε να εποπτεύονται τα θαλάσσια σύνορα! Και κουνώντας μας ξανά το δάχτυλο πρόσθεσε:

«Ο Τούρκος πρόεδρος το δέχθηκε και σήμερα διάβασα ότι δεν συμφωνεί η Ελλάδα», είπε, προσθέτοντας: «Το θέμα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα απευθυνθώ στην ελληνική κυβέρνηση και θα ζητήσω να αναθεωρήσει τη θέση θέσης της».

Φυσικά και ο Τούρκος πρόεδρος δεν το αρνήθηκε,αφού έτσι ξεκουραστα και αναίμακτα βάζει πόδι στο Αιγαίο με την βοήθεια του παραδοσιακά φιλότουρκου Βερολίνου.

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, θα ήταν πολύ χρήσιμο να συνεργαστούν οι ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών για να επιτήρηση αυτής της πύλης εισόδου.

Η κατηγορηματική άρνηση της Ελλάδας να εξετάσει το ενδεχόμενο κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο, είχε επισημανθεί ήδη προχθές από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κούτρα.

Tώρα έρχεται ένα βαρύ περιστατικό στο Αιγαίο με σκοπό να υπάρξουν θύματα, ώστε να συνεχιστούν οι απροκάλυπτες πιέσεις των Γερμανών προς εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ