ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Ουσιαστική στήριξη των πληγέντων από την κακοκαιρία ζητά με Ερώτησή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ


Ερώτηση για την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων και των άλλων υποδομών που καταστράφηκαν από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει διάφορες περιοχές στην Ελλάδα, κατέθεσε στον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Αναφέρουν συγκεκριμένα οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ:
«Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν τις τελευταίες μέρες από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει διάφορες περιοχές στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων.
Συγκεκριμένα, μεγάλες ζημιές από τις βροχοπτώσεις προκλήθηκαν στη Σκόπελο, με καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο του νησιού και στην είσοδο του λιμανιού. Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο και σε πολλά σπίτια και μαγαζιά, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και νερού.
Οι έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν και την Κεφαλονιά, όπου μια σειρά από υποδομές έχουν καταρρεύσει, όπως τμήματα του οδικού δικτύου, που είχαν υποστεί ζημιές από το σεισμό του 2013. Διαπιστώθηκαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια, μαγαζιά, αυτοκίνητα, κτηνοτροφικές και γεωργικές εγκαταστάσεις, ενώ εκτεταμένες ήταν και οι διακοπές ρεύματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, επλήγησαν τα ¾ του νησιού.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης στις πληγείσες περιοχές, πώς τοποθετείται η Επιτροπή στην άμεση ανάγκη της ενεργοποίησης έκτακτης ενίσχυσης από το Ταμείο Αλληλεγγύης για την αποζημίωση και την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων;».

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ