ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Να κηρυχθεί ΤΩΡΑ ο Νομός πλημμυρόπληκτος.




Την Δευτέρα 05-10-2015 και .ώρα 14:00 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου στο Εργατικό Κέντρο, όσον αφορά τις θέσεις μας για τις καταστροφές από τις πλημμύρες που έπληξαν το Νησί μας εκτιμούμε ότι:

Η αιτία για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες στο νησί μας δεν είναι απλά η έντονη κακοκαιρία όπως ακούμε από τα επίσημα χείλη, αλλά η παντελής έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Αυτό δεν οφείλεται στην αδιαφορία, αλλά στην συνειδητή επιλογή των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και των τοπικών διοικήσεων Δήμου- Περιφέρειας, γιατί στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που βάζει το κέρδος πάνω από τις από τις λαϊκές ανάγκες και ακολουθούν πιστά τις επιλογές της Ε.Ε.-κεφαλαίου που δεν θεωρούν απαραίτητη την αντιπλημμυρική προστασία και αντισεισμική θωράκιση, γιατί δεν έχουν οικονομικό όφελος.

Τα αιτήματά μας:

· Να κηρυχθεί ΤΩΡΑ ο Νομός πλημμυρόπληκτος.

· Καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων στο σύνολό τους (100%) και στην πραγματική τους αξία.

· Μέτρα προστασίας και ασφαλείας για τους εργαζόμενους του Νομού στους χώρους δουλειάς.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για το σεισμόπληκτο και πλημμυρόπληκτο Νομό για το 2014, 2015 και 2016

· Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

· Αποκατάσταση με 100% κρατική χρηματοδότηση των ζημιών σε υποδομές, οδικό δίκτυο, εγγειοβελτιωτικά έργα, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά μνημεία.

· Καθολική παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης. Πλήρης στελέχωση σε Νοσοκομείο Αργοστολίου και Μαντζαβινάτειο, Κέντρα Υγείας Ιθάκης και Σάμης, αγροτικά ιατρεία και χρηματοδότηση που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες λειτουργίας τους.

· Διασφάλιση διαχρονικά της αυτόνομης έκτακτης κάλυψης του Νομού σε ρεύμα.

· Απόδοση των χρημάτων για την υλοποίηση όλων των έργων (συμβασιοποιημένων και μη) που έχουν κριθεί αναγκαία από την περίοδο των σεισμών.

· Ασφάλεια από βροχοπτώσεις – καθιζήσεις στο οδικό δίκτυο.

· Ολοκλήρωση και υλοποίηση των μελετών για τα σχολεία και διασφάλιση τόσο της αντισεισμικής όσο και της αντιπλημμυρικής θωράκισις τους.

· Έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας, με κρατικά κονδύλια από έναν ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών.

Συναδέλφισες-Συνάδελφοι:

Για να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω χρειάζεται οργάνωση και αγώνας, γι αυτό καλούμε τα μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο στο χώρο του σήμερα Τρίτη 6 Οκτώβρη τις 6:30 μ.μ., να συντονίσουμε την πάλη μας για την αποκατάσταση των ζημιών.

Το Δ.Σ. του συλλόγου.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ