ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ Η UEFA έδινε λεφτά αλλά ο Δήμος ούτε απάντησε -Η ΕΠΟ θα δώσει το γήπεδο

Καταιγιστικός ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Μαζαράκης, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα σε συνέντευξή του στον Σάκη Βούτο.


Στην Κεφαλονιά αναμένεται ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ ο οποίος και θα δώσει την
οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κεφαλονιά μετά την καταστροφή του χλοοτάπητα στο Στάδιο του Αργοστολίου που και έβγαλε οριστικά εκτός χρήσης το γήπεδο.

Σε συνέντευξή του στον Σάκη Βούτο, ο Ευάγγελος Μαζαράκης, αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ποδοσδφαιρικών Σωματείων αποκάλυψε ότι η λύση φαίνεται πως έχει ήδη βρεθεί και αναμένεται να λυθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες με την συνάντηση του αν. προέδρου με εκπροσώπους του Δήμου Κεφαλονιάς.

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο
Το γήπεδο αναμένεται να παραχωρηθεί για 3 χρόνια αλλά ο δήμος και τα σωματεία θα αναλάβουν την πληρωμή των εξόδων του (υπάλληλος, ρεύμα κ.λπ.). Αυτή φαίνεται η μοναδική λύση προς το παρόν, αφού η επισκευή του σταδίου φαντάζει προς το παρόν άπιαστο όνειρο, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.





Σε 3 μήνες δεν θα έχουμε γήπεδο...

Παρ' όλα αυτά ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ ξεκαθάρισε ότι αν δεν βρεθεί μία οριστική λύση για το πρόβλημα, τα γήπεδα θα καταστραφούν από την υπερβολική χρήση τους από τις ομάδες «Σε 3 μήνες ούτε Φαρακλάτα, ούτε Λειβαθώς, ούτε Αργοστόλι. Θα καταστραφούν όλα», θα πει χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης ότι ενώ εκείνος πρότεινε να ανοίξουν τα ξερά, τα σωματεία δεν συμφωνούν. «Τα σωματεία έπεσαν στην παγίδα (εννοούσε του Δήμου) και κατευθύνονται προς τα Φαρακλάτα. Του χρόνου δεν θα υπάρχει κανένα γήπεδο». Λίγο αργότερα όμως θα προσθέσει ότι αν παίξουν όλες αυτές οι ομάδες που λένε ότι θα παίξουν (1η και 2η κατηγορία, παιδιά, μικτές κ.λπ.) το «γήπεδο δύσκολα θα βγάλει ακόμα και το Πάσχα». Τόνισε επίσης ότι με την τελευταία καταιγίδα έφυγε όλο το καουτσούκ από το γήπεδο και το βρήκαν στο διπλανό χωράφι...

Εγώ τους βρήκα χρήματα αλλά ο Δήμος δεν απάντησε καν

Ο κ. Μαζαράκης κατηγόρησε  ορισμένους (που δεν κατανόμασε) ότι σκόπιμα τοποθετήθηκαν υπέρ της λύσης του Ενωσιακού Γηπέδου γιατί δεν μπορούν να επισκευάσουν αυτό του Αργοστολίου. Σ' εκείνο το σημείο κατήγγειλε ότι ενώ πήγε αμέσως μετά τους σεισμούς στην UEFA και το γήπεδο αποφασίστηκε να επιδοτηθεί, κανείς δεν φρόντισε να πάρει αυτά τα χρήματα. «Ο Δήμος δεν απάντησε καν», είπε ο κ. Μαζαράκης.

Η ιδιοκτησία είναι ξεκάθαρη, το γήπεδο ανήκει στην ΕΠΟ

Ο κ. Μαζαράκης επανήλθε στο θέμα της ιδιοκτησίας του γηπέδου των Φαρακλάτων τονίζοντας ότι η ιδιοκτησία είναι ξεκάθαρη: «ανήκει στην ΕΠΟ», είπε αν και παραδέχτηκε ότι τον χώρο τον παραχώρησε ο Δήμος. «Η Ένωση δεν μπορεί να φτιάξει γήπεδο μόνης της, με δικά της έξοδα, άλλωστε υπάρχει και πινακίδα για το ποιος το έφτιαξε το γήπεδο και υπάρχουν και μαγνητοφωνημένες ευχαριστίες προς τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ από τον τότε δήμαρχο».

Ο Φόρτες και ο εισαγγελέας

Σχολιάζοντας για μία ακόμη φορά τις δηλώσεις Φόρτε για το θέμα είπε ότι ορισμένα από αυτά που λέει είναι αληθινά, άλλα όμως δεν είναι. Στη συνέχεια όμως τον κατηγόρησε ότι προέβη σ' αυτές τις δηλώσεις προκειμένου να επανέλθει στα πράγματα και να έχει φωνή ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η υπόθεση έφτασε μέχρι το γραφείο του εισαγγελέα ύστερα από σχετική καταγγελία ιδιώτη. «Στον εισαγγελέα θα λάμψει η αλήθεια», είπε ο κ. Μαζαράκης.

Το πρόβλημα ήταν παλιό | Γήπεδο-καρμανιόλα τα τελευταία χρόνια


Φυσικά, το πρόβλημα στο Στάδιο Αργοστολίου δεν είναι καινούργιο αλλά υπήρχε από την αρχή και έχει επιδεινωθεί την τελευταία δεκαετία, με αποκορύφωμα τα δύο τελευταία χρόνια Η φθορά του τάπητα σε συνδυασμό με το σκληρό «υπόστρωμα» οδηγούσε σε συχνούς τραυματισμούς αλλά και πολλές διαμαρτυρίες, ακόμα και πριν τις πλημμύρες που απλώς έφτασαν το πρόβλημα στο απροχώρητο. 

Το θέμα του σκληρού υποστρώματος υπήρχε από την αρχή αφού ο χλοοτάπητας μπήκε πριν πολλά χρόνια, είναι παλιάς τεχνολογίας και η χρήση όλα αυτά τα χρόνια οδήγησε στην τραγική κατάσταση που βίωσαν οι ποδοσφαιριστές την τελευταία διετία. Ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στο γήπεδο αυτό μας είπε επί λέξη «ευτυχώς που έγιναν οι πλημμύρες μήπως και φτιάξουν αυτό το γήπεδο στο οποίο τραυματιζόμασταν συνέχεια. Ο τάπητας «χτυπούσε» σε πόδια και μέση κυρίως, ειδικά σε αυτούς που το έπαιζαν συχνά». Άλλος πάλι ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τα χρώματα της ΑΕΚ, χαρακτήρισε το γήπεδο «γήπεδο-καρμανιόλα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάθε φορά που σηκωνόσουν για κεφαλιά ήθελες καινούργια μέση». Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και πριν προκύψουν τα τελευταία προβλήματα με την θεομηνία αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαν δηλώσεις ότι σταματούν να παίζουν στο γήπεδο μέχρι αυτό να φτιαχτεί.

Δείτε το video με τη συνέντευξη του Ευ. Μαζαράκη




Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ