ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα υπέρ της αναβάθμισης του σχολείου.



Να γίνει εξαθέσιο το σχολείο των Διλινάτων, από τριθέσιο που

είναι σήμερα, ζήτησαν κάτοικοι της περιοχής ενώ το ίδιο θέμα υποστήριξε και με ανάλογη εισήγηση και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στη σημερινή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως είπαν οι κάτοικοι αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Γιώργος Κατσιβέλης, με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα (υπάρχουν δύο δάσκαλοι μόνο), το σχολείο κινδυνεύει με κλείσιμο, αφού ακόμη και κάτοικοι των ίδιων των Διλινάτων αλλά και των γειτονικών χωριών στέλνουν τα παιδιά τους στο Αργοστόλι.
Έτσι, για να γίνει εφικτή η αναβάθμιση του σχολείου και να έχει αυτή αποτέλεσμα θα πρέπει να αλλάξει και το Φ.Ε.Κ. καθορισμού της γεωγραφικής κατανομής. «Είναι παράλογο», είπαν κάτοικοι, «να μεταφέρονται μαθητές 10 χλμ. για να πάνε σχολείο στο Αργοστόλι, π.χ. από τα Φαρακλάτα, και να μην πηγαίνουν στο σχολείο των Διλινάτων το οποίο και άριστες κτηριακές υποδομές διαθέτει και καλό εξοπλισμό.
Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας κ. Μπαγιόκης είπε ότι με προσωπική ευθύνη έχει τοποθετήσει δεύτερο δάσκαλο στο συγκεκριμένο σχολείο, ενώ αυτό με βάση τον αριθμό των μαθητών θα έπρεπε να έχει μόνο έναν.
Ο Γιάννης Κουρούκλης της Λαϊκής Συσπείρωσης κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι έχει υποβαθμίσει την Επιτροπή Παιδείας ενώ ο Νίκος Γκισγκίνης τόνισε ότι η υποβάθμιση της εκπαίδευσης είναι συνολική και διαρκής και οφείλεται στην αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα υπέρ της αναβάθμισης του σχολείου.



















ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ