ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Το χρίσμα στον Λευκαδίτη Αρχιμ. Δημήτριο Αργυρό για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας



Ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός από την Λευκάδα,
πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων, φαίνεται πως πήρε το χρίσμα από τον Αρχιεπίσκοπο και εμφανίζεται πλέον ως ο επικρατέστερος για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Κεφαλονιάς. Μια εκλογή που θα πραγματοποιηθεί ύστερα από την διπλή απώλεια δύο μητροπολιτών φέτος στην Κεφαλονιά, του Σπυρίδωνα και του Γεράσιμου.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο Αρχιεπίσκοπος, έδωσε το χρίσμα ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Αρχιμανδρίτη. Στόχος τους είναι να κρατηθούν οι ισορροπίες αλλά και να αποφευχθούν οι ίντριγκες ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους, τον Δημήτριος Αργυρό και τον Νικόλαο Χαρτουλιάρη.


Υπενθυμίζεται ότι η Μητρόπολη της Κεφαλληνίας «χήρεψε» για δεύτερη φορά φέτος ύστερα από τον ξαφνικό και αναπάντεχο χαμό του πολύ αγαπητού Γεράσιμου Φωκά, ύστερα από ανακοπή καρδιάς κι ενώ είχε χειροτονηθεί χωρίς να προλάβει να ενθρονιστεί.

Ο αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός ήταν και στο παρελθόν υποψήφιος για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων όταν είχε εκλεγεί ο αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ