ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

<< ΟΡΑΤΟΤΗΣ.......ΜΗΔΕΝ >> στο λιμενικό Κεφαλονιας - Αποδεκατιζεται η υπηρεσία !


Αποδεκατίζεται κυριολεκτικά η Λιμενική Υπηρεσία της
Κεφαλονιάς η οποία μετράει μείον 23 άτομα προσωπικό τη στιγμή που ακόμη και αυτοί που υπήρχαν δυσκολεύονταν να βγάλουν πέρα τις υπηρεσίες.
Όπως είπε ο λιμανάρχης Κεφαλονιάς αντιπλοίαρχος Γιώργος Καλιτσουνάκης στον Σάκη Βούτο, μόνο εχθές έφυγαν 13 άτομα (!) με φύλλο πορείας δημιουργώντας, όπως παραδέχτηκε, τεράστιο πρόβλημα στην υπηρεσία.


   Ρεπορτάζ:                            
Δημοσιογράφος Σάκης Βούτος

Μόνο ο προϊστάμενος

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο στο Λιμεναρχείο Σάμης, από τους 6 λιμενικούς που υπηρετούσαν (ενώ χρειάζονταν 8) έμεινε μόνο ένας (1), ο οποίος μάλιστα είναι και προϊστάμενος. Αδυνατούμε βέβαια να φανταστούμε σε ποιους ακριβώς θα προΐσταται.
Στο Αργοστόλι από τους 35 λιμενικούς που έπρεπε να υπηρετούν, έφυγαν οι 12 και αναμένεται να φύγουν κι άλλοι, ενώ στον Πόρο από τις 8 έμειναν οι 4 και τον Μάρτιο αναχωρούν άλλοι 2
Το γραφικό και κοσμοπολίτικο Φισκάρδο ανέλαβε να φυλάει πάλι ένας λιμενοφύλακας (ο προϊστάμενος και πάλι) μόνο που όπως είπε ο κ. λιμενάρχης, επειδή ο σταθμός αυτός ανήκει στο υπουργείο ανεστάλησαν οι 3 μεταθέσεις μέχρι να βρεθούν αντικαταστάτες. Όμως και αυτοί οι αντικαταστάτες φαίνεται πως θα κάνουν ένσταση λόγω του ότι έχουν μικρά παιδιά και δεν θέλουν να μετατεθούν στην περιοχή, κάτι για το οποίο έχουν το δικαίωμα από τον νόμο. Στο δε Ληξούρι, από τα δύο άτομα που υπηρετούν θα μείνει μόνο ένα το οποίο αντιλαμβανόμαστε ότι με έναν μαγικό τρόπο θα πρέπει να βγάζει όλες τις βάρδιες.
Συνολικά ενώ η δύναμη του λιμενικού έπρεπε να είναι τουλάχιστον 66 άτομα, ήδη βρισκόμαστε στους 45 και από αυτούς τους 45 εκκρεμούν άλλες 10 μεταθέσεις που θα γίνουν μέσα στον χειμώνα.

Παίρνουμε άτομα από το γραφείο...

Ο κ. Καλιτσουνάκης συνέχισε τις αποκαλύψεις του στον Σάκη Βούτο λέγοντας ότι σήμερα που υπήρχε κρουαζιερόπλοιο αναγκάστηκε να στείλει άτομο από το γραφείο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας για να εξυπηρετήσει τους πολίτες. «Έτσι αναγκάζομαι εάν έρθει κάποιος να του πω να έρθει αύριο» θα πει ο λιμενάρχης, «και αν έρθει από το Αργοστόλι καλώς, αν έρθει από τη Σάμη ή το Φισκάρδο θα είναι τεράστιο το πρόβλημα».

«Όταν οι ανάγκες το επιτρέπουν»;

Ο κ. Καλιτσουνάκης θα αποκαλύψει μάλιστα ότι πολλές από τις μεταθέσεις προέκυψαν λόγω συμπλήρωσης πενταετίας από τους υπαλλήλους. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους λιμενικούς που συμπληρώνουν πέντε χρόνια υπηρεσίας να ζητήσουν μετάθεση στο μέρος που επιθυμούν. Ενώ όμως υπάρχει σημείωση στον νόμο που αναφέρει ότι οι μεταθέσεις γίνονται εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν, το Συμβούλιο Μεταθέσεων έδωσε το οκ, παρότι όπως είπε ο λιμενάρχης χαρακτηριστικά, «οι συνθήκες στην Κεφαλονιά δεν το επιτρέπανε», μη θέλοντας όμως να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα.
Όπως σημείωσε πάντως, και παρά τα όσα έχουν ακουστεί, οι μεταθέσεις δεν αφορούσαν στις ανάγκες που έχουν προκύψει από το πρόβλημα με τους πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου αφού οι περισσότεροι από όσους πήραν μετάθεση έφυγαν για γειτονικά νησιά.
Ήδη πάντως έχουν γίνει παρεμβάσεις από την βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και τον δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.



Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα, voutospress.gr

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ