ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥPΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡ/ΚΗ ΠΥΡ/ΚΗ Δ/ΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ


ΘΕΜΑ: «Νέος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης»

Με την υπ’ αριθμ. 2503 Απόφαση ΠΕ.ΠΥ.Δ Ιονίων Νήσων, από 01-10-2015 καθήκοντα Διοικητή της Π.Υ. Αργοστολίου καθώς και του οικείου Νομού, ανέλαβε ο Αντιπύραρχος Βασίλειος Ρ. Σολδάτος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής το έτος 1968 και μεγάλωσε στον Πειραιά, ενώ κατάγεται από την Κεφαλονιά. Πιο συγκεκριμένα από τα Μεσοβούνια Δ.Ε. Ερίσου.

Είναι απόφοιτος Ιδιωτικής Σχολής με ειδικότητα: «Προγραμματιστής – Χειριστής Η/Υ».

Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1991 και φοίτησε στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (Πυροσβεστών και Αξιωματικών).

Ως Αξιωματικός του Π.Σ. φοίτησε στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών του Π.Σ. και στη Σχολή Π.Σ.Ε.Α. Παρακολούθησε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά Προγράμματα επί γνωστικών και πρακτικών αντικειμένων της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος το έτος 1996 και μέχρι σήμερα έχει προαχθεί επάξια σε όλους του βαθμούς κατ’ επιλογήν.

Υπηρέτησε από το 1991 έως το 2000 σε Υπηρεσίες και νευραλγικούς Πυροσβεστικού Σταθμούς του Ν. Αττικής (1ο, 2ο , 5ο Αθηνών, 2ο & 3ο Πειραιά). Κατά την 4ετία 1991 έως 1995 υπηρέτησε στην Δ/νση Οικονομικού του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος .

Κατά την θητεία του στις Υπηρεσίες της Αττικής και του Πειραιά έλαβε μέρος σε ιδιαίτερα μεγάλα συμβάντα κατάσβεσης πυρκαγιών – αστικών & δασικών- καθώς και μετείχε στην ανεύρεση και διάσωση ατόμων κατά τον σεισμό του 1999 στην Αθήνα, ένεκα του οποίου έλαβε τιμητική διάκριση.

Ως Αξιωματικός στις Υπηρεσίες της Π.Υ. Αργοστολίου από το 2000, διετέλεσε Προϊστάμενος του Π.Κ. Σάμης, Προϊστάμενος Π.Σ.Ε.Α., Προϊστάμενος Πεζοπόρου Αερομεταφερόμενου Τμήματος, Ανακριτικού Γραφείου, Γραφείου Κίνησης και Διαχείρισης Υλικού. Από το 2010 διετέλεσε Υποδιοικητής & Αναπληρωτής Διοικητή, καθώς και Προϊστάμενος Γραφείου Πυρασφαλείας.

Κατά την θητεία του στην Κεφαλονιά μετείχε στην διαχείριση και τον συντονισμό μεγάλων συμβάντων κατάσβεσης πυρκαγιών (αστικών – δασικών) και παροχής βοηθείας (τροχαία ατυχήματα – φυσικές καταστροφές).

Ως προσωπικότητα διακρίνεται για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, το υψηλό φρόνημα, το ήθος, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική του κατάρτιση.

Ο Διοικητής
(τ.σ.υ.)
Βασίλειος Ρ. Σολδάτος
Αντιπύραρχος

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ