ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου για τις μυστικές εμπορικές συμφωνίες στην ΕΕ, το σκάνδαλο της VW και τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.


[Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη για το Ράδιο 984 της Κρήτης]
Η μυστικότητα γύρω από την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου (TTIP) που θα καθορίζει αποφασιστικά τη ζωή των πολιτών και των κρατών στην Ε.Ε., το σκάνδαλο της VW και τα νέα στοιχεία, που αύριο Τρίτη 6/10/15 θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη τύπου στο Στρασβούργο, οι εξελίξεις για την ελληνική οικονομία με την απόφαση για αναδρομική κάλυψη του ΕΣΠΑ χωρίς εθνική συμμετοχή, αλλά και η ανάγκη για ριζικές τομές στην χώρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε στο Ράδιο 9.84 της Κρήτης και στον Γιώργο Σαχίνη, ο ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου.
Όπως τόνισε ο κ. Κούλογλου η Ευρωζώνη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και δυστυχώς η Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου, πάει να περάσει - ιδίως στην Ελλάδα - «αθόρυβα», παρότι αν εγκριθεί ως έχει, μεγάλες πολυεθνικές θα μπορούν να «καθίζουν στο σκαμνί» κράτη και κυβερνήσεις που θα επιχειρούν να ελέγξουν φαινόμενα διαφθοράς και αθέμιτου ανταγωνισμού.
Αυτού του είδους οι συμφωνίες θα πολλαπλασιάσουν τα σκάνδαλα τύπου VW. Ο Σ. Κούλογλου προανήγγειλε μάλιστα νέες αποκαλύψεις για την VW σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που θα δοθεί αύριο Τρίτη 6/10/15 στο Στρασβούργο. Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «οι Γερμανοί μας κουνάνε συνέχεια το δάχτυλο αλλά τα μεγάλα σκάνδαλα προέρχονται από εταιρείες τους και ανακαλύπτονται από άλλες χώρες, όπως έγινε με τη Siemens και τώρα με την VW».
Σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις ο Στέλιος Κούλογλου ανέφερε πως εξαιτίας της χαμηλής αξιοπιστίας των κυβερνήσεων του παρελθόντος υπάρχει ακόμη επιφύλαξη για την Ελλάδα στην ΕΕ, αλλά το κλίμα αλλάζει. Αυτό για τον κ. Κούλογλου επιβεβαιώνεται μέσα από τη μεταβολή του καθεστώτος χρηματοδότης του ΕΣΠΑ. Η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να διατηρήσει τα έργα χωρίς την υποχρέωση εθνικής συμμετοχής. Αναγνώρισε, πως στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη ανάγκη για ουσιαστικότερη και ταχύτερη αντιμετώπιση από πλευράς Δικαιοσύνης των θεμάτων διαφθοράς.
Μιλώντας τέλος για τις εξελίξεις στη ΝΔ, έκανε λόγο για μια διαδικασία κατώτερη των περιστάσεων, με ένα κόμμα που δεν έχει για την ώρα σύγχρονες απαντήσεις για την Ελλάδα. Οι 4 υποψηφιότητες επικεντρώνονται σε προσωπικές διαφορές και στρατηγικές και όχι σε μία συνολικά συγκροτημένη πολιτική πρόταση.
{Το πλήρες ηχητικό αρχείο της συνέντευξης είναι διαθέσιμο εδώ: https://youtu.be/oXwOeMftcss}

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ