ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Εργαζόμενε-η, νέα-ε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη,
ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ!
Οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Μπορούμε ν’ ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις σε βάρος μας και να μη συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα όποιου δικαιώματος έχει απομείνει! Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!
Το ΕΚΚΙ όλο το προηγούμενο διάστημα απηύθυνε κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλα τα Σωματεία της Κεφαλονιάς ώστε να δώσουν την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.
Δουλεύουμε σταθερά στην κατεύθυνση της ανασύνταξης του εργατικού- συνδικαλιστικού κινήματος στο Νομό, καλώντας το προηγούμενο διάστημα τα Σωματεία της Κεφαλονιάς να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της Απεργίας, μέσα από γενικές συνελεύσεις, αποφάσεις και ανακοινώσεις, το οποίο και πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό.
Η πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη πρέπει ν’ αποτελέσει σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους και μουδιασμένους.
Συνάδελφοι, διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, πετσοκόβουν τις συντάξεις, εξαπολύουν άγρια φοροεπιδρομή, ετοιμάζουν ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμη και για την πρώτη κατοικία.
Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να βάλουμε στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομήχανων, των ξενοδόχων, την διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών
Η ανεργία μεγαλώνει και οι άνεργοι εκβιάζονται για μερικά ψίχουλα με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Παράλληλα, η αυξανόμενη ανεργία χρησιμοποιείται σαν «βούρδουλας» για την επιβολή σιγής νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς όπου καθημερινά καταπατούνται εργατικά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν όλο και πιο ακριβά την υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών τους.
Τα μέτρα αυτά δεν έχουν την έγκρισή μας, δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στο σφαγιασμό, κανένα δικαίωμα δεν έχει η Κυβέρνηση να την επικαλείται προκειμένου να επιβάλλει ανενόχλητη τον νέο Αρμαγεδώνα μέτρων.
Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να τους σταματήσουμε, αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμη αυτή, στη δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα!
Απορρίπτουμε τη θεωρία της «πολιτικής σταθερότητας» που σημαίνει άνευ όρων παράδοση των εργαζομένων, ένταση της καταστολής, της κρατικής και της εργοδοτικής βίας, συμβιβασμό με τη φτώχεια, την ανεργία, τη μισο-πληρωμένη δουλειά χωρίς δικαιώματα και με σκυμμένο το κεφάλι.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Μέσα στον Οκτώβρη η Κυβέρνηση έφερε το πρώτο πακέτο μέτρων με αιχμή του δόρατος το Ασφαλιστικό, νέες μειώσεις και εξίσωση προς τα κάτω, περαιτέρω χτύπημα της Υγείας- Πρόνοιας και των εναπομεινάντων κοινωνικών παροχών.
Συνάδελφοι το χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Κανένας κλάδος δεν θα διασωθεί μόνος του!
Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την προσπάθεια κοινωνικού αυτοματισμού και διαχωρισμού των εργαζομένων. Το «διαίρει και βασίλευε» είναι η δοκιμασμένη τακτική τους απέναντι στο λαό.
Κανένας εργαζόμενος να μη ξεγελαστεί από την προπαγάνδα περί «ισοδύναμων μέτρων» και της «ήπιας εφαρμογής».
Κανένας να μην απέχει από τη οργανωμένη συνολική απάντηση που είναι απαραίτητο και αναγκαίο να δώσουμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, όλων των κλάδων.
Η αποχή σημαίνει σιωπηλή αποδοχή των μέτρων.
Εργαζόμενε-η,
Οργανώσου μαζικά στα σωματεία, πάρε μέρος στον αγώνα, στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή σου, για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα σε βάρος μας.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 12 Νοέμβρη και ώρα 10:00 μμ στο ΕΚΚΙ.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΚΚΙ,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ