ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ Κεκατο Βαγγέλη στον Δημοσιογράφο Σάκη Βουτο για τον Τουρισμό 2015 2016 απολογισμό και προγραμματισμό του Δήμου Κεφαλληνίας





Για όλα τα θέματα σχετικά με τον τουρισμό μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος, σε αποκλειστική συνέντευξη στον Σάκη Βούτο.

Ο κ. Κεκάτος χαρακτήρισε «πάρα πολύ καλή» τη σεζόν που μας πέρασε με μεγάλη αύξηση σε όλα τα νούμερα και με πάνω από 100 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων. Στηλιτεύοντας μάλιστα την τακτική ειδησεογραφικών ιστοσελίδων να κάνουν αρνητικές προβλέψεις για την τουριστική κίνηση που στη συνέχεια διαψεύδονται είπε ότι παρόμοιες προβλέψεις για το 2016 που έχουν δημοσιευτεί στα «πάρα-site» όπως τα αποκαλεί, θα διαψευστούν και πάλι.

Οι 200.000 είναι το όριο



Συνέντευξη στον

δημοσιογράφο Σάκη Βούτο

«Η επιτυχία της Κρουαζιέρας στην Κεφαλονιά» είναι έργο όλων, όχι μόνο της Δημοτικής Αρχής, θα πει ο αντιδήμαρχος, «εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε» ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία του Δήμου με διεθνή εταιρεία ώστε να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα.
Για το θέμα των δυνατοτήτων των τουριστικών υποδομών (ιδιωτικών και δημόσιων) στην Κεφαλονιά ο κ. Κεκάτος σχολίασε ότι οι 200.000 είναι το όριο που μπορεί να αγγίξει η Κεφαλονιά. «Οι 218.000 που κάναμε φέτος», θα πει, «μπορούν να γίνουν 222.000 δεν μπορούν να γίνουν 300.000», σημειώνοντας ότι για να αυξηθεί κι άλλο αυτό το νούμερο θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη. «Αυτές είναι οι δυνατότητες της Κεφαλονιάς. Όσοι μας συγκρίνουν με την Κέρκυρα ή τη Ζάκυνθο είναι κακοπροαίρετοι ή άσχετοι», θα πει χαρακτηριστικά, και θα συμπληρώσει: «Όμως και για να φτάσουμε σε αυτά τα νούμερα χρειάζεται πολύ δουλειά, δεν γίνεται από μόνο του κι αυτό...»

Πρέπει να αναπτυχθούν και άλλα είδη τουρισμού

Στην ανάγκη να αναπτυχθούν και άλλα είδη τουρισμού αναφέρθηκε επίσης ο αντιδήμαρχος, και έφερε τα παραδείγματα του θρησκευτικού τουρισμού, του οινολογικού αλλά και του γαστρονομικού τουρισμού.

Θέλουμε να μεγαλώσει η σεζόν αλλά κλείνουμε 15 Σεπτέμβρη

Ο κ. Κεκάτος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να μεγαλώσει η τουριστική σεζόν, ζήτησε όμως από τους επαγγελματίες του τουρισμού να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν θα πρέπει να κλείνουν τα μαγαζιά στις 15 ή 20 Σεπτέμβρη όταν έχουμε φτάσει στον Νοέμβρη και εξακολουθούν να έρχονται κρουαζιερόπλοια. 

Ο κ. Κεκάτος επίσης μίλησε για την ανυπαρξία βοήθειας από το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο, για το... αιώνιο θέμα που είναι τα ταξίδια του στο εξωτερικό, για την επικείμενη αδελφοποίηση με την πόλη της Βηθλεέμ αλλά και για την παρουσία της Κεφαλονιάς στις τουριστικές εκθέσεις, εντός και εκτός Ελλάδος. 

Δείτε το video


Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα


ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ