ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Το μήνυμα του Άκη ΤσελέντηΨυχραιμία συνιστά ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης ο οποίος δεν
αποκλείει την πιθανότητα να εκδηλωθεί μετασεισμός που θα γίνει έντονα αισθητός στην Βόρεια Κεφαλονιά. Ενημερώνει επίσης για το νέο μεγάλο σεισμολογικό ερευνητικό πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από ξένες πηγές και θα εγκατασταθεί στην περιοχή του Φισκάρδου. Πρόκειται για ένα σύστημα 16 σεισμογράφων που θα μελετάει τη σεισμικότητα και όπως αναφέρει ο σεισμολόγος είναι μοναδικό στην ΝΑ Μεσόγειο.

Το μήνυμα του Άκη Τσελέντη
«Όπως σας έχω πει αναμέναμε πολλούς και ισχυρούς μετασεισμούς και το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Πρέπει να εξακολουθούμε να ακολουθούμε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης που σας έχω παραθέσει σε προηγούμενα μηνύματα.

Επειδή φαίνεται να διαμορφώνεται ένα μικρό σεισμικό κενό (αν μπείτε στη σελίδα του Γεωδυναμικού http://www.gein.noa.gr/el/ και τη μεγεθύνετε λίγο χρησιμοποιώντας το + σύμβολο θα φανεί) ίσως έχουμε κάποιο ισχυρό ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟ και στην περιοχή αυτή που θα γίνει πολύ αισθητός και στο Φισκάρδο, για αυτό απαιτείται ψυχραιμία.

Τις επόμενες εβδομάδες ξεκινάμε ένα μεγάλο σεισμολογικό ερευνητικό πρόγραμμα με βάση τη περιοχή του Φισκάρδου (χρηματοδοτούμενο ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ......) από ξένες πηγές όπου θα εγκαταστήσουμε μία σεισμική συστοιχία (seismic array) 16 σεισμογράφων (κάτι σαν σεισμικό ραντάρ), κάτι μοναδικό για την ΝΑ Μεσόγειο.

Με αυτό το σύστημα που θα είναι ΜΟΝΙΜΟ θα παρατηρούμε διεξοδικά ότι γίνεται στο κεντρικό Ιόνιο.

Τα γράφω αυτά γιατί θέλω οι πολίτες να πληροφορούνται για το τι γίνεται και όχι να ακούνε ξύλινους πολιτικούς και καθησυχαστικούς λόγους εκπορευόμενους μάλιστα από "κυβερνητικούς" επιστήμονες στην κατηγορία των οποίων ουδέποτε και υπό οιαδήποτε κυβέρνηση υπήρξα!

Πολλοί θα ήθελαν να μην είμαι στο τιμόνι του Γεωδυναμικού αλλά δυστυχώς είμαι και ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ και όχι αυτό που ΘΑ ΜΕ ΣΥΝΕΦΕΡΕ η θα μου επέβαλαν να λέω....

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ.

Πιστεύω είδατε την απάντηση στην καταγγελτική μου επιστολή προς τον αρμόδιο υφυπουργό!

Όλοι αποσύρουν από πάνω τους κάθε ευθύνη αλλά αν είχαν ληφθεί τα σωστά μέτρα μετά τον αντίστοιχο σεισμό της Λευκάδας το 2003 που και πάλι είχαμε εκτεταμένες κατολισθήσεις ίσως να μη θρηνούσαμε κάποια θύματα.

Αν ο σεισμός αυτός γινόταν τον Αύγουστο φανταστείτε τι επιπτώσεις θα είχαμε στις γεμάτες τουρίστες παραλίες του νησιού. Για οτιδήποτε νέο θα σας ενημερώνω.»

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ