ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ



Συνάδελφοι εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι νέοι και νέες

Νέα αντιασφαλιστικά μέτρα επιβλήθηκαν από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ψήφιση και των άλλων κομμάτων.
Το επόμενο διάστημα έρχονται και άλλα μέτρα με τα οποία θα τελειώσουν το χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, θα οδηγήσουν σε ασφαλιστικό μοντέλο με ταχύτατο προσανατολισμό στις εταιρείες της ιδιωτικής ασφάλισης, με σύνδεση εισφορών-παροχών, ότι δηλαδή προβλέπεται στα ευρωενωσιακά ντοκουμέντα και στην «Πράσινη Βίβλο» για τις συντάξεις.
Η μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους ήταν και είναι απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου, τα προηγούμενα χρόνια για την προστασία των κερδών του και από δω και στο εξής για την ανάκαμψη τους.
Επιταχύνουν την υλοποίηση αποφάσεων που έχουν λάβει πολλά χρόνια πριν σε επίπεδο ΕΕ, πριν για ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, ντόπιου και ευρωπαϊκού, με απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους της, που δίνει απλά συντάξεις-επιδόματα ελεημοσύνης. Δηλαδή η εγγύηση του κράτους θα αρχίζει και θα τελειώνει στην εξασφάλισης ενός κατώτατου επίπεδου σύνταξης και παροχών υγείας, σε πολύ μεγάλη ηλικία. Από εκεί και πέρα ρόλο αναλαμβάνουν τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως πεδίο κερδοφορίας.
Στρώνεται το έδαφος για ένα Ασφαλιστικό, στο οποίο ο ασφαλισμένος θα παρακαλά να έχει δουλειά και μετά τα 67 χρόνια, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποια ελάχιστη σύνταξη με την οποία θα μπορεί να συντηρείται!

Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτης της εξαθλίωσης!
Η πραγματική ελπίδα για να αλλάξουν όλα τα παραπάνω, βρίσκεται μόνο στους ταξικούς αγώνες.
Υπερασπίζουμε επιθετικά με αγώνες παντού, ενιαία εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαία, γυναίκες ότι έχει απομείνει από τις συντάξεις, τις παροχές Υγείας.
Αγωνιζόμαστε για ανάκτηση των απωλειών, για διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
Με σωματεία μαζικά, γερά, με παρουσία σε κάθε μεγάλο χώρο δουλειάς, που θα συσπειρώνουν και θα οργανώνουν τους εργαζόμενους, θα φροντίζουν για τον «εξοπλισμό» τους για ένα γερό ενιαίο μέτωπο αντίστασης παντού, απέναντι στην κλιμάκωση του πολέμου μεγαλοεργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ! Μακριά από το δηλητήριο του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας που προσπαθεί να επιβάλει ο νέος και παλιός εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Να δυναμώσουμε την Κοινωνική Συμμαχία. Η Κοινωνική Ασφάλιση, η σύνταξη, οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας αφορούν και τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τη φτωχή αγροτιά.
Αυτή είναι η απάντησή μας, η δική μας συμμαχία κόντρα στην νέα συμμαχία των προθύμων των αντιλαϊκών συμφωνιών.
Όσους νόμους και να περάσουν ο μόνος νόμος που δεσμεύει τη σκέψη μας και τον αγώνα μας είναι ότι «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»!
Συγκεντρώνουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο δικός μας δρόμος είναι ο δρόμος της οργάνωσης στα σωματεία μας, ο δρόμος της ταξικής αλληλεγγύης και αντεπίθεσης.


Προγραμματισμός δράσης ΕΚΚΙ για το επόμενο διάστημα:

1.     Ανοιχτό Δ.Σ του ΕΚΚΙ την Δευτέρα 23/11 και ώρα 8:00 μμ στο ΕΚΚΙ
2.     Σύσκεψη Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, των Φορέων και των Συλλόγων επαγγελματιών, γυναικών, αγροτών του Νομού για το Ασφαλιστικό την Τρίτη 24/11 και ώρα 7:00 μμ στο ΕΚΚΙ.
3.     Σύσκεψη στην Έρισσο την Τετάρτη 25/11 και ώρα 6:00 μμ που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και το ΕΚΚΙ  για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων και των υποδομών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΚΚΙ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ       ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ