ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ








Το νέο πολυνομοσχέδιο προαπαιτουμένων που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την κατεπείγουσα διαδικασία, ανοίγει το δρόμο για πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή στις λαϊκές οικογένειες.

Όσο και αν προσπαθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να θολώσει τα νερά με την προπαγάνδα της, η συμφωνία με το κουαρτέτο και το νομοσχέδιο που κατέθεσε, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για την πολιτική της σε σχέση με τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια.

Απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς για τη λαϊκή κατοικία. Υποχρεώνει τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώνουν με πολύ αυστηρούς όρους τις οφειλές, κάνοντάς τους ομήρους των τραπεζών, στους οποίους η κυβέρνηση εξασφαλίζει και κρατικό κονδύλι για να μην χάσουν τα κέρδη τους.

Ουσιαστικά η κυβερνητική ρύθμιση υπηρετεί τους τραπεζικούς ομίλους, αφού τους εξασφαλίζει καλύτερους όρους ώστε να απαλλαγούν από το βραχνά των κόκκινων δανείων και να μπορούν να επιδοθούν σε νέο γύρο κερδοφόρων δανειοδοτήσεων. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται με κρατικό χρήμα, το οποίο θα φορτωθούν πάλι οι εργαζόμενοι.

Ανοίγει, επίσης, το δρόμο για τη συγκέντρωση ακινήτων σε περιοχές - φιλέτα, στα νησιά και στην ύπαιθρο, ώστε να αξιοποιηθούν επενδυτικά από μονοπωλιακούς ομίλους.

Την ίδια στιγμή εντείνεται η φορολεηλασία μέσω της αύξησης των τελών κυκλοφορίας και την επιβολή φόρων σε άλλα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

Δεν χωρά καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή.

Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα, μέσα απ’ τα συνδικάτα και άλλους λαϊκούς φορείς, να μην επιτρέψουν κανένα λαϊκό σπίτι να βγει στο σφυρί. Είναι όσο ποτέ επίκαιρη η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης λαϊκής κατοικίας, για διαγραφή χρεών από τόκους, δραστική περικοπή δανείων, που αναγκάστηκαν να πάρουν οι λαϊκές οικογένειες για τις ανάγκες τους.

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ