ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΦΗΜΙΑΣ


Πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Πυλάρου στην Αγία Ευφημία για το κλείσιμο του Ταχυδρομείου. Από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης ενημερώσαμε τους κατοίκους της περιοχής ότι αυτό δεν έγινε ξαφνικά και δεν πρέπει να εκπλήσσει κανένα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τις αντιλαϊκές στρατηγικές κεφαλαίου - ΕΕ, που υλοποιούνται με την απελευθέρωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις, αξιολογήσεις βιωσιμότητας δομών, μείωση προσωπικού, «κινητικότητα» και ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων. Αντιμετωπίζει το ταχυδρομικό έργο ως εμπόρευμα, με ανταποδοτικότητα στην λογική του κέρδους. Το έδαφος έχει προετοιμαστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Πόρτα-Πόρτα, με την συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στα ΕΛΤΑ, με την μη πληρωμή οφειλών του Δημοσίου, με την ανάθεση του ταχυδρομικού έργου του Κράτους και των Οργανισμών του σε ιδιωτικές εταιρείες, με την απαγόρευση πρόσληψης προσωπικού, με το κτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων κ.α.

Η κυβερνητική Βουλευτής έριξε «στάχτη στα μάτια» του λαού, παρουσιάζοντας το πρόβλημα σαν διαχειριστικό (υποσχέθηκε επίλυση μέσω της «κινητικότητας»). Αποπροσανατόλισε με τις συνηθισμένες σκιαμαχίες με τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατανομή των ευθυνών. Την ίδια στιγμή υπεράσπισε ανοιχτά την ΕΕ που καθοδηγεί τις εξελίξεις για τα ΕΛΤΑ. Οι διαπιστώσεις του Α/χη, οι προειδοποιήσεις για τις εξελίξεις και τα αιτήματα του ΠΣ για να μην κλείσουν τα Ταχυδρομεία της Αγίας Ευφημίας και της Σάμης, όταν αφήνουν στο απυρόβλητο τη γενικότερη πολιτική που τα δημιουργεί, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Αντίστοιχα, η κριτική της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ) και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση έκρυβαν την αιτία, που δεν είναι άλλη από το άνοιγμα της αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών για να μπουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου.

Η πρόταση μας είναι οι Ταχυδρομικές μεταφορές δημόσιες, με κρατική χρηματοδότηση και στελέχωση όλων των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να μην κλείσει καμιά ταχυδρομική υπηρεσία από το νησί. Άμεση στελέχωση όλων και ειδικότερα της Αγίας Ευφημίας και Σάμης με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Με αυτό το πλαίσιο προτείναμε να πάρουν αποφάσεις οι μαζικοί φορείς της περιοχής, το ΔΣ Κεφαλονιάς και το ΠΣ της ΠΙΝ με πρώτο σταθμό την συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία της 12ης Νοέμβρη 2015.

Αργοστόλι 16 Νοέμβρη 2015



Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ