ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη της «Πρόνοιας» στον Μητροπολίτη



Την πρώτη του επαφή με τους λειτουργούς του

τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Κεφαλονιάς, όπου προΐσταται ο Δημήτρης Δημουλιός , είχε σήμερα το πρωί στο Επισκοπικό Μέγαρο ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριος.
Ο Σεβασμιότατος υποδέχθηκε τον κ. Δημουλιό, τον οποίο συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Βαγγέλης Κεκάτος και συζήτησε μαζί τους, πάντα σε επιδερμική βάση, τα θέματα τα οποία άπτονται προτεραιοτήτων στη συνεργασία του τμήματος με την Μητρόπολη Κεφαλληνίας. Ο κ.κ. Δημήτριος μίλησε μαζί τους για πάνω από μισή ώρα και τους ζήτησε μια μικρή πίστωση χρόνου για να μάθει πολλά περισσότερα πράγματα στον τομέα της πρόνοιας, αναφέροντας ότι θα είναι πάντα δίπλα τους. Ο κ. Δημουλιός ζήτησε από τον Μητροπολίτη να γίνει το… δεκανίκι στην προσπάθεια που κάνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, έτσι ώστε να ελαφρύνουν όσο μπορούν τον πόνο αρκετών συμπολιτών μας. Στην κορυφή της λίστας με τις προτεραιότητές του στον τομέα αυτό ο Δεσπότης μας έθεσε την επίσκεψή του στο Ορφανοτροφείο, στον οίκο Ευγηρίας, εκεί όπου είναι και πρόεδρος του Δ.Σ., αλλά και στα δύο Γηροκομεία, στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι. Η συνομιλία των τριών ανδρών έγινε μέσα σε φιλικότατο πλαίσιο και από την πρώτη στιγμήν της ο Σεβασμιότατος έδειξε ότι θα ρίξει πολύ βάρος στον τομέα της Πρόνοιας. Ζήτησε μάλιστα από τους κ.κ. Δημουλιό και Κεκάτο να τον ενοχλούν ακόμη και τα μεσάνυχτα, αν είναι σε θέση να βοηθήσει σε θέματα που θα προκύψουν στην πορεία.

«Η Μητρόπολη έχει πάρα πολλά να προσφέρει»
Εξερχόμενοι του Επισκοπικού Μεγάρου ο Δημήτρης Δημουλιός και ο Βαγγέλης Κεκάτος έκαναν δηλώσεις στην «Κ». Συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος μας είπε: «Σας ευχαριστώ που δείχνετε ενδιαφέρον για τα θέματα της πρόνοιας. Είναι μια ευαίσθητη ενότητα, την οποία βλέπουμε με μεγάλο σεβασμό. Σήμερα, παρέα με τον κ. Δημουλιό ενημερώσαμε τον Σεβασμιότατο για τα θέματα πρόνοιας, να έχει μια πρώτη επαφή, να γνωρίσει πως λειτουργεί η πρόνοια στο νησί μας. Ήταν μια ελπιδοφόρα συνάντηση, διότι εμείς επιθυμούμε πάρα πολύ τη συνεργασία με την εκκλησία. Την είχαμε και πιστεύουμε τώρα να γίνει πιο ισχυρή». Ο προϊστάμενος της Πρόνοιας, Δημήτρης Δημουλιός, μας είπε: «Σήμερα έγινε η πρώτη επίσκεψη ως υπηρεσία στον Μητροπολίτη. Θέλουμε να εγκαινιάσουμε μια καινούργια εποχή συνεργασίας της κρατικής υπηρεσίας με την Ιερά Μητρόπολη. Ο Σεβασμιότατος μας έδειξε να καταλάβουμε ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη διάθεση εκ μέρους του για πάρα πολλές δράσεις. Θεωρούμε ότι η Μητρόπολη έχει πάρα πολλά να προσφέρει στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής και εμείς του εξηγήσαμε ότι θα είμαστε αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια και περιμένουμε τις επόμενες τις νέες συναντήσεις μας, έτσι όλα αυτά να δρομολογηθούν».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ