ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

400 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΑΚΗΣ ΒΟΥΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 

Οι καμπάνες έχουν ξεκινήσει να ηχούν χαρμόσυνα από νωρίς το πρωί...
Πολύς κόσμος και με την παρουσία του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής ο "Πρόνησος" αλλά και της φιλαρμονικής Σάμης "Θέμης Αμουργης" πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία του Πόρου η τελετή υποδοχής.

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειαρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής.
Όλοι μαζί αφού τον έρραναν με ροδοπέταλα του βροντοφώναξαν "Άξιος" και ο ίδιος φανερά συγκινημένος είπε "Θα είμαι δίπλα σας, θέλω να είστε και σεις".

Αυτήν την στιγμή η πομπή έχει ξεκινήσει από τον Πόρο για τον τελικό προορισμό, το Αργοστόλι, με στάσεις σε διάφορα χωριά.

Η πρώτη στάση έγινε στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πάστρας, όπου πραγματικά αποθεώθηκε!

Μαθητές και καθηγητές τον καταχειροκρότησαν και του ευχήθηκαν "Άξιος".

Στην σύντομη ομιλία του, ο Μητροπολίτης Δημήτριος τους υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επισκεφτεί και πάλι το σχολείο τους.

Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ

Στην τελετή της ενθρονίσεως παρέστησαν επίσης οι Βουλευτές Λευκάδος και Κερκύρας, οι Περιφερειάρχες Ιονίων Νήσων και Ηπείρου, ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας, επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου, Εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Διοικητής και οι Σπουδαστές της Ναυτικής Ακαδημίας Κεφαλληνίας, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και Φορέων, οι Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και Κληρικοί από άλλες περιοχές της Ελλάδος, οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Ιβήρων του Αγίου Όρους και Οσίου Δαβίδ Ευβοίας, Μοναχοί και Μοναχές, ο Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητές και Σπουδαστές της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας "Βελλάς" και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λέρου κ. Παῒσιος, εκπροσωπών τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, και Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, εκπροσωπών τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος εγένετο ενθουσιωδώς δεκτός από το λαό και τους πρώτα φέροντες της νήσου στο λιμάνι του Πόρου και εν συνεχεία στο Αργοστόλι, όπου τον προσφώνησε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, Πανοσιολογιότατο. Αρχιμ. Σπυρίδων Πετεινάτος.

Στον ενθρονιστήριο λόγο του, ο Σεβασμιότατος κ. Δημήτριος τόνισε ότι θα είναι πρώτος στα έργα και τη διακονία και τελευταίος στην απόδοση τιμών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σήμερα υπέγραψε μια διαθήκη με το λαό της Κεφαλληνίας, τον οποίο υποσχέθηκε να διακονήσει με απλότητα,καθαρότητα, συνέπεια, αγάπη και αφοσίωση, και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, τους Αρχιερείς και όλους όσοι παρέστησαν στην τελετή ενθρονίσεως του.

Tον Πολυχρονισμό του Σεβασμιωτάτου κ. Δημητρίου έψαλε η Κεφαλληνιακή Χορωδία με το τοπικό παραδοσιακό μέλος.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ