ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Στο πλευρό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η ΕΝΠΕ για ενίσχυση των σεισμόπληκτων περιοχώνΜετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, που συνεδρίασε στη Λευκάδα την 27η Νοεμβρίου 2015, υιοθέτησε ψήφισμα στήριξης για τις σεισμόπληκτες περιοχές, δηλ. τη Λευκάδα, την Ιθάκη και τη Βόρεια Κεφαλονιά, με το οποίο ζητά από την κυβέρνηση άμεση και ουσιαστική συνδρομή με λήψη σειράς μέτρων.
Το ψήφισμα της ΕΝΠΕ έχει ως εξής:
Η 3η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών της Ελλάδας συμπαρίσταται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα τις περιοχές της Λευκάδας, της Ιθάκης και της Βόρειας Κεφαλονιάς που επλήγησαν από τον σεισμό της 17ης Νοέμβρη 2015.
Η Γ.Σ. καλεί την κυβέρνηση να συνδράμει άμεσα και ουσιαστικά με οικονομικούς πόρους και εξειδικευμένο προσωπικό για την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά της ζωής και της τοπικής οικονομίας στους κανονικούς ρυθμούς. Παράλληλα ζητεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη παραχώρηση οικονομικών διευκολύνσεων προς τις πληγείσες περιοχές και τους κατοίκους τους, σύμφωνα με τα διατυπωμένα, προς τα αρμόδια υπουργεία, αιτήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Τέλος η Γενική Συνέλευσης της ΕΝΠΕ προτείνει στον Υπουργό Υγείας την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του προσωπικού των στελεχών υγείας (ιατροί, νοσηλευτικό- τεχνικό- διοικητικό προσωπικό) στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ως κατ’ εξοχήν σεισμογενούς με οιονεί αυξημένες τις νοσηλευτικές ανάγκες.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ