ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Η παραλία των Εγκρεμνών θα είναι καλύτερη το επόμενο καλοκαίρι!



Του Ν. Θερμού
Όχι, ο σεισμός δεν κατέστρεψε τη παραλία στολίδι

της Λευκάδας όπως διατείνονται οι διάφοροι ανεγκέφαλοι κινδυνολόγοι και οι δημοσιογραφίσκοι της συμφοράς.

Μπορεί προσωρινά να αλλοίωσε το τοπίο επειδή έπεσε απότομα μεγάλος όγκος άμμου σε διάφορα σημεία. Όμως οι αναμενόμενες φουρτούνες του χειμώνα θα αποκαταστήσουν το τοπίο με τον τρόπο που η φύση γνωρίζει καλύτερα. Όπως γίνεται για χιλιάδες χρόνια τώρα. Το βουνό που περιβάλλει την παραλία πάντοτε τη τροφοδοτούσε με ήπιες ή όχι κατολισθήσεις φερτών υλικών. Στη «χειρότερη» λοιπόν περίπτωση η παραλία απλά θα μεγαλώσει!

Είναι λοιπόν ν' απορεί κανείς με την εγκληματική ανευθυνότητα των κάποιων λευκαδίτικων blogs που λίγο μετά τον προχθεσινό σεισμό δημοσίευσαν ότι ''χάθηκε'' και ''γκρεμίστηκε'' απ' την καταστρεπτική μανία της φύσης, η παραλία στους Εγκρεμνούς φροντίζοντας για του λόγου το αληθές να συνοδεύσουν την «είδηση» με σχετικού περιεχομένου βίντεο που τράβηξε συμπτωματικά κάποιος ψαράς που ήταν στη περιοχή.

Η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου και φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να αναπαραχθεί από τα τηλεοπτικά κανάλια και τις μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας, αποτελώντας πρώτης τάξεως νέο που διέθετε και κινούμενη εικόνα.

Έτσι λοιπόν αυτή η μεγάλη «δημοσιογραφική επιτυχία» των λευκαδίτικων ιστοσελίδων θα επιφέρει και το ζητούμενο γι’ αυτές: αύξηση της επισκεψιμότητάς τους!!

Όμως εις βάρος της Λευκάδας και των κατοίκων της. Ας σταματήσουν λοιπόν οι διάφοροι αφελείς Λευκαδίτες να κάνουν like & share στα κουτοπόνηρα και ψευτοσυναισθηματικά αυτά δημοσιεύματα και να διευρύνουν έτσι την τεράστια ζημιά που επιφέρουν στο τουρισμό του νησιού. Αντίθετα να διαμαρτυρηθούν και να απομονώσουν όσους το επιχειρούν.

Και καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι φορείς να βγάλουν σχετικές ανακοινώσεις που να δείχνουν πόσο αντιεπιστημονικά είναι αυτά τα δημοσιεύματα και να τα καταγγείλουν .




ΠΗΓΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ