ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ




Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου των εργαζομένων του Γ.Ν. Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε στις 27/10/15 παρουσία του εκπροσώπου της ΠΟΕΔΗΝ καταδικάζει την προσπάθεια απόσπασης υπογραφών ,εκ μέρους του Διοικητή Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου, από μερίδα εργαζομένων ,υπέρ της παραμονής του στη θέση του Διοικητή στο Γ.Ν. Κεφαλονιάς.

Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή που δεν προέρχεται από τους εργαζόμενους αλλά εκπορεύεται από τον ίδιο θυμίζει παλιές και μαύρες εποχές.

Καταδικάζουμε την ενέργειά του να χρησιμοποιήσει την ισχύ που απορρέει από την θέση του , για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην έμμισθη θέση του Μάνατζερ, εφεύρεση που χρησιμοποιήθηκε για την επαγγελματική αποκατάσταση των κομματικών στελεχών των κυβερνήσεων που οδήγησαν την υγεία στη σημερινή της κατάσταση.

Έχοντας χάσει την ψυχραιμία του για την επικείμενη απώλεια της μη παραγωγικής θέσης που κατέχει χρησιμοποιεί ωμό εκβιασμό αυτός και οι παρατρεχάμενοί του.

Παραθέτει αναληθή στοιχεία όπως τη λειτουργία της πτέρυγας Βεργωτή η οποία ΔΕΝ λειτούργησε ποτέ. Λειτούργησαν μόνο τμήματα που ήδη υπήρχαν ( χειρουργεία, αιμοδοσία, μαιευτική κλινική) και τίποτε άλλο.

Καπηλεύεται την ανιδιοτελή προσφορά των εργαζομένων του νοσοκομείου την περίοδο των σεισμών. Αν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα όλα τα χαρίσματα που αποδίδει στο πρόσωπό του ο Κος Ζαφειρόπουλος , θα εμφανιζόταν στην Γ. Συνέλευση των εργαζομένων και θα ζητούσε από αυτούς να τον στηρίξουν. Αντ´ αυτού , γνωρίζοντας ότι λειτουργούσε σαν κομματικός κομισάριος, διάλεξε τη λύση –για να σώσει το μισθό του – που ταιριάζει στο ρόλο του.

ΕΝΑ πράγμα δεν είδαμε να αναφέρει στο κείμενό του ο Κος Ζαφειρόπουλος: την θρησκευτική προσήλωση που έδειξε στην εφαρμογή των μνημονίων που διέλυσαν την υγεία στην Κεφαλονιά , με ιδιαίτερη συνδρομή του ιδίου στην αποψίλωση των διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών από τα διευθυντικά τους στελέχη (χορηγώντας μεγάλες άδειες άνευ αποδοχών ) και στην διάλυση δομής ψυχικής υγείας του νησιού. Επίσης στην κατάργηση των οδηγών και των ασθενοφόρων του νοσοκομείου με συνέπεια οι ασθενείς να πληρώνουν ακόμα και ιδιωτικά ασθενοφόρα για τις διακομιδές τους εκτός νησιού.

Ακόμη συνέδραμε στην κατάργηση των μαγείρων και παρέδωσε τη σίτιση των ασθενών στην ιδιωτική πρωτοβουλία όπως συμβαίνει και στην καθαριότητα. Όσο για το ότι «συμπεριφέρθηκε σε όλους τους εργαζόμενους με απόλυτη δικαιοσύνη , δεν ευνόησε κανέναν και υπήρξε απόλυτα αμερόληπτος» ας μας ρωτήσει για αναφορές και διαμαρτυρίες των εργαζομένων για το πρόσωπό του και όσο για την «αποτελεσματικότητά του σαν ηγέτης» ας ακούσει την διαπίστωση που έχει εκφράσει για αυτόν ο Σύλλογος ατόμων με αναπηρία.

Ο Κος Ζαφειρόπουλος και ο « θεσμός» που τον διόρισε δεν είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει η υγεία στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ