ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Το Παρίσι δέχεται επίθεση- Δεκάδες νεκροί και όμηροι σε συναυλιακό χώρο







Η γαλλική πρωτεύουσα δέχεται πρωτοφανή τρομοκρατικά χτυπήματα
LIFO NEWSROOM
13.11.2015 | 23:56

Eπίθεση πρωτοφανούς βιαιότητας δέχεται απόψε τη νύχτα το Παρίσι καθώς τέσσερα φονικά χτυπήματα έπληξαν τη γαλλική πρωτεύουσα.


Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πολλαπλές επιθέσεις στο Παρίσι κοντά στο γήπεδο Σαντ Ντε Φρανς της Γαλλίας, στα βόρεια της πρωτεύουσας, ενώ επίσης μια ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα θέατρο της πόλης, ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων. Νεότερες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για δραματική αύξηση των θυμάτων ανεβάζοντας τον αριθμό σε 26.


Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις στην περιοχή του σταδίου, που ήταν σε εξέλιξη φιλικό  αγώνα μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας και 15 σκοτώθηκαν στο θέατρο Bataclan, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχουν περίπου 100 όμηροι. To ΒΒC μεταδίδει πως μέσα στο χώρο βρίσκονται ακόμη έξι ένοπλοι που σκοτώνουν ομήρους. Το γαλλικό πρακτορείο μετέδωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα πως ο στρατός έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσει δυνάμεις στην πόλη ενώ όλη η αστυνομική δύναμη της γαλλικής πρωτεύουσας είναι στους δρόμους. Συγκεκριμένοι σταθμοί του μετρό και δεκάδες δρόμοι γύρω από το κέντρο έκλεισαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα.








Ερωτηθείς λίγο μετά 23:30, η έδρα της αστυνομίας έκανε αναφορά για τουλάχιστον ττια επεισόδια με πυροβολισμούς, - πιθανόν και τέσσερα - μαζί με τον τομέα Bataclan (ενδέκατο διαμέρισμα) και Σαρόν (11ο διαμέρισμα)."

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα οι δύο επιθέσεις έγιναν από καμικάζι αυτοκτονίας. Μαρτυρία στο France 24 αναφέρει πως στο εστιατόριο εισέβαλαν μασκοφόροι και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.
Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι οι επιθέσεις μοιάζουν να ήταν συντονισμένες. «Αυτή μοιάζει σαφώς να είναι μια συντονισμένη σειρά επιθέσεων», ανέφερε ένα πρόσωπο ενήμερο για τις εν εξελίξει αποτιμήσεις της κατάστασης που κάνουν στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση περί απειλής για επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «ενημερώθηκε» για τις επιθέσεις, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε «σοκαρισμένος» για τις επιθέσεις και προσέφερε τη βοήθειά του.


O πανικός που επικράτησε στο γήπεδο μετά την επίθεση και βίντεο που φέρεται να δείχνει τη στιγμή που η έκρηξη ακούστηκε στον αγωνιστικό χώρο. Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση εκκένωσης των περίπου 80.000 θεατών:

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ