ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ

Η ΑΣΓΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας για την επαίσχυντη εγκύκλιο που έστειλε στις 13/11/2015 στις περιφερειακές διευθύνσεις η οποία στην πράξη αποκλείει παιδιά ανέργων και οικογενειών με έναν εργαζόμενο από το ολοήμερο.

Σύμφωνα με την 183783/Δ1Σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. Φ/50/660/86320/Δ1/29-5-2015 εγκυκλίου με θέμα «Προγραμματισμός λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων, Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) και Ολοήμερων Νηπιαγωγείων της χώρας για το σχολικό έτος 2015-2016» σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα: Για την φοίτηση των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), για το σχολικό έτος 2015-2016 και μόνο σε όσα σχολεία δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη ολοήμερα τμήματα και έως την πλήρη κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό, προτεραιότητα φοίτησης στα ολοήμερα τμήματα έχουν οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, οι οποίοι προσκομίζουν στη σχολική μονάδα σχετικές βεβαιώσεις εργασίας.

Με τη συγκεκριμένη κατάπτυστη εγκύκλιο, στην πραγματικότητα τα κενά καλύπτονται αποκλείοντας χιλιάδες παιδιά από το ολοήμερο! Το υπουργείο τιμωρεί χιλιάδες οικογένειες για να εξοικονομήσει πόρους, πιστώσεις και εκπαιδευτικούς από τα ολοήμερα που ακόμα και σήμερα υπολειτουργούν.

Η απάντηση του οργανωμένου γονεϊκού κινήματος πρέπει να είναι άμεση, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση για όλους. Οργανώνουμε τη δράση μας , σηκώνουμε τείχος αλληλεγγύης, παίρνουμε μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
Να αποσυρθεί άμεσα η συγκεκριμένη εγκύκλιος της ΝΤΡΟΠΗΣ και να λειτουργήσουν τώρα όλα τα ολοήμερα τμήματα!
Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί για τη μόρφωση των παιδιών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ