ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Προκαταρκτική εξέταση ξεκινάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με καταγγελίες για τις υποδομές των ΑμεΑ στον Δήμο Κεφαλονιάς.


Προκαταρκτική εξέταση ξεκινάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με
καταγγελίες για τις υποδομές των ΑμεΑ στον Δήμο Κεφαλονιάς.

Η Μίνα Θεοφιλάτου, καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης η οποία έχει άτομο με ειδικές ανάγκες στην οικογένειά της, κατήγγειλε τον Δήμο για «έλλειμμα αλληλεγγύης προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» και η καταγγελία αυτή προχωράει πλέον προς διερεύνηση, όπως την ενημέρωσε η Επιτροπή Αναφορών με το έγγραφο που παρουσιάζουμε.
Σύμφωνα, με το συγκεκριμένο έγγραφο, μετά την εξέταση της αναφοράς, το θέμα προωθείται προς την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία και θα διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα.



Εικόνα από την πρώτη καταγγελία
Στην καταγγελία της η κ. Θεοφιλάτου η αναφέρεται σε παντελή έλλειψη υποδομής για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικές αναπηρίες αλλά και στο κλείσιμο του Καφενείου της Καμπάνας, το οποίο, παρά τις υποσχέσεις, τις εξαγγελίες αλλά και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για χρηματοδότηση, παραμένει ακόμη κλειστό, ενώ, όταν λειτουργούσε, αποτελούσε μία σημαντική διέξοδο για τα ΑμεΑ που απασχολούσε.



Η σημερινή κατάσταση σε δρόμο του Αργοστολίου

διακρίνεται η χάραξη που ποτέ όμως δεν έγινε ράμπα
Παράλληλα, συνεχίζει στην καταγγελία της, ο «Δήμος Κεφαλονιάς σπαταλούσε χρήματα για το περσινό Χριστουγεννιάτικο Χωριό» ενώ καυτηρίασε και το γεγονός ότι ότι λίγο μετά το κλείσιμο του Καφενείου της Καμπάνας κλιμάκιο του Δήμου μετέβη στις Βρυξέλλες για την ημερίδα με θέμα «Κεφαλονιά, το νησί της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και του Διαλόγου».



Ρωτήσαμε την κ. Θεοφιλάτου να μας πει εάν σήμερα, τουλάχιστον στα μέρη που η ίδια είχε επισυνάψει ως παραδείγματα με φωτογραφίες, έχουν αποκατασταθεί οι μπάρες για την κίνηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και μας απάντησε πως όχι, στέλνοντάς μας μάλιστα και φωτογραφίες, τουλάχιστον από εκείνα τα σημεία. Πάντως στην καταγγελία της παραδέχεται την ύπαρξη ραμπών σε ορισμένους δρόμους, οι οποίες, «όπου υπάρχουν, είναι άβολα βαλμένες ενώ πολύ συχνά κλείνεται η είσοδός τους από ασυνείδητους οδηγούς».

Ε. Κεκάτος: Είναι κακοήθεις οι καταγγελίες - Ο Δήμος είναι περήφανος για την κοινωνική πολιτική του

Ευάγγελος Κεκάτος
Μιλήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ε. Κεκάτο και ζητήσαμε την δική του άποψη για τις καταγγελίες. Ο κ. Κεκάτος απάντησε ότι πρόκειται για κακοήθειες και ότι ο Δήμος έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία γι' αυτό το θέμα. Γι' αυτό, όχι μόνο δεν απολογείται για τις υποδομές των ΑμεΑ, αλλά είναι περήφανος γι' αυτές.
Ανέφερε ως παράδειγμα ράμπες ΑμεΑ σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ για το Καφενείο της Καμπάνας είπε ότι η προηγούμενη διαχείριση είχε φορτώσει το Καφενείο με απίστευτα χρέη, ότι κόντεψε να χάσει το σπίτι του ένα ΑμεΑ που έγινε πρόεδρος του συνεταιρισμού (αναφέρεται στον κ. Καρλή) και ότι είναι έτοιμοι, εάν χρειαστεί, να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση οποιασδήποτε επιτροπής. Τέλος για το θέμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού απάντησε ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την υπόθεση, και ότι δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες βιώνουν και αυτές την οικονομική κρίση.


Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ