ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

«Άξιος» ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος



Με χειροκροτήματα και αναφωνώντας «Άξιος» υποδέχτηκαν εκατοντάδες Κεφαλονίτες τον νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριο, αρχικά στην Πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι και στη συνέχεια στην Μητρόπολη όπου και πραγματοποιήθηκε η ενθρόνισή του.



Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στην Πλατεία Βαλλιάνου όπου έγινε και η επίσημη υποδοχή του στο Αργοστόλι (είχε προηγηθεί η υποδοχή στον Πόρο όπου ήταν και ο πρώτος σταθμός του Μητροπολίτη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα).



Στην Πλατεία Αργοστολίου καλωσόρισε τον Μητροπολίτη ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης ενώ προς τιμήν του αποφασίστηκε από την κεφαλληνιακή ομογένεια της Αμερικής να δοθούν χρήματα για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού της Αγίας Θέκλης.











Στη συνέχεια η μεγάλη πομπή κατευθύνθηκε προς την Μητρόπολη η οποία είχε γεμίσει ασφυκτικά από πλήθος κόσμου ενώ άλλοι τόσοι περίπου αναγκάστηκαν να παραμείνουν έξω από την εκκλησία λόγω έλλειψης χώρου.




«Πρώτος εις διακονία πάντων και έσχατος εις αναζήτηση τιμών» δήλωσε ο Μητροπολίτης Δημήτριος στην ενθρόνισή του ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου αλλά και πλήθους άλλων μητροπολιτών.


Το παρόν στην ενθρόνιση έδωσαν οι βουλευτές Κεφαλονιάς και Λευκάδας, οι δήμαρχοι Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο Ληξουριώτης μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος που παρέση ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος που εκπροσώπησε τον Κεφαλλήνα Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο πλήθος μητροπολιτών και φυσικά ο μέχρι σήμερα τοποτηρητής μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.

Επίσης παραβρέθηκαν μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Κεφαλονιάς και πλήθος άλλων επισήμων από την πολιτική, εκκλησιαστική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου.



Αύριο ο νέος μητροπολίτης κ. Δημήτριος θα προεξάρχει αρχιερατικού συλλείτουργου το οποίο θα τελεσθεί στο καθολικό της Ι.Μ. του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά.


Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ