ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Παραίτηση-βόμβα από Τζωρτζάτο με φόντο την.... ΕΠΟΝ [video]




Μία παραίτηση-βόμβα έφερε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Τζωρτζάτο, ο οποίος «τα βρόντηξε» και έφυγε από την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου παραμένοντας όμως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις του, δημοτικός σύμβουλος.


Αιτία (ή αφορμή) της παραίτησης που, αν και επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο εχθές το βράδυ στον Σάκη Βούτο, δεν έχει ακόμη υποβληθεί επίσημα και γραπτώς, ήταν η συζήτηση που έγινε για την ανάρτηση τιμητικής πλακέτας στο Γυμνάσιο-Λύκειο της Σάμης για τον ηρωικό μαθητή των Μουζακάτων Πέτρο Μιχαλάτο και ειδικότερα η αναφορά στην ΕΠΟΝ που αυτή θα περιείχε. Το θέμα εισηγήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς Μάκης Παπαναστασάτος ύστερα από πολλές αναβολές και κατόπιν υποδείξεως του δημάρχου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από την ΕΛΜΕ-ΚΙ που έκανε την πρόταση θετικά είχαν γνωμοδοτήσει, τόσο ο σύλλογος διδασκόντων του Λυκείου, όσο και το δεκαπενταμελές του Σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς κλήθηκε να αποφασίσει εχθές για την ανάρτηση της συγκεκριμένης πλάκας στην οποία θα γινόταν αναφορά στον Πέτρο Μιχαλάτο και θα αναγραφόταν η φράση που εκείνος είπε στον ιστορικό Σπύρο Λουκάτο «Είμαι περήφανος που γεννήθηκα Έλληνας, είμαι περήφανος που πεθαίνω ΕΠΟΝίτης». Η φράση αυτή ενόχλησε τόσο τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου όσο και τον Μάκη Αλυσανδράτο οι οποίοι αντέδρασαν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο στο να αναρτηθεί μια τέτοια επιγραφή.

Ο Γιώργος Τζωρτζάτος δεν διαφώνησε με την ανάρτηση της πλάκας, ζήτησε όμως να μην αναγραφεί η αναφορά στην ΕΠΟΝ γιατί τη θεώρησε διχαστική. Αμφισβήτησε μάλιστα την μαρτυρία του Σπύρου Λουκάτου λέγοντας «από πού προκύπτει ότι ανήκε στην ΕΠΟΝ και όχι στον ΕΔΕΣ; Έχω μαρτυρίες ότι ανήκε στον ΕΔΕΣ»;

Παρίσης: «Η ουσία είναι ότι θυσιάστηκε ένα παιδί»

Θετικός με την ανάρτηση της πλακέτας όπως προτάθηκε από την ΕΛΜΕ-ΚΙ εμφανίστηκε ο δήμαρχος Κεφαλονιάς ο οποίος επέμεινε, παρά την όλο και πιο έντονη αντίδραση του Γιώργου Τζωρτζάτου και του Μάκη Αλυσανδράτου, λέγοντας ότι «σημασία έχει ότι θυσιάστηκε ένα παιδί» και προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την ιστορική μαρτυρία του Σπύρου Λουκάτου και να αλλοιώσουν την επιγραφή της πλακέτας, ειδικά από τη στιγμή που συμφωνούν ο σύλλογος των διδασκόντων και το δεκαπενταμελές.

Aλυσανδράτος: Δεν είμαστε αρμόδιοι

Σ' εκείνο το σημείο, αντέδρασε και ο αντιδήμαρχος Πυλάρου Μάκης Αλυσανδράτος ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι αρμόδιο και ότι θα έπρεπε να αποφασίσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάτι που από πολλούς συμβούλους της αντιπολίτευσης χαρακτηρίστηκε ως πρόφαση του κ. Αλυσανδράτου και ότι ούτε κι εκείνος δεν ήθελε να αναρτηθεί η συγκεκριμένη πλάκα. Στην ψηφοφορία μάλιστα ο κ. Αλυσανδράτος, και παρά την δεύτερη και πιο έντονη παρέμβασης του δημάρχου, ο οποίος ζήτησε να υπερψηφιστεί ως έχει το θέμα, προτίμησε τελικά να ψηφίσει θετικά μεν αλλά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σύμφωνη απόφαση της Δευτεροβάθμιας. 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπήρξαν και 2-3 έντεχνες αποχωρήσεις από συμβούλους της συμπολίτευσης που θέλησαν να αποφύγουν την ψηφοφορία. 

Η παραίτηση Τζωρτζάτου

Με την αποχώρηση από το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κεφαλονιά», υπήρξε έντονος διάλογος ανάμεσα στον κ. Τζωρτζάτο και τον δήμαρχο, και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου δήλωσε στην εφημερίδα ότι σήμερα θα υποβάλει την παραίτησή του κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος τηλεφωνικά και στον συνεργάτη μας Σάκη Βούτο εχθές το βράδυ. 

Δείτε το video από την επεισοδιακή συζήτηση για το θέμα





Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ