ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Καταγγελίες Μιχαλατου (Σκιές στα Οικονομικά του Δήμου 0ι .....ζημιογόνοι Μύρτος και Πλατύς Γιαλός ) και πολλά άλλα θέματα VIDEO REPORTAZ


Για σκιές και... παράδοξα στα οικονομικά του Δήμου Κεφαλονιάς, έκανε λόγο ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Κεφαλονιάς, σε συνέντευξή του στον Σάκη Βούτο. Αναφέρθηκε αναλυτικά στις δύο παραλίες που διαχειρίζεται ο Δήμος, τον Μύρτο και τον Πλατύ Γιαλό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι παράδοξο αυτές ειδικά παραλίες να είναι ζημιογόνες.



Ο κ. Μιχαλάτος, ξεκίνησε τη συνέντευξή του αναφερόμενος στην παραδοχή,
όπως ισχυρίστηκε, του δημάρχου ότι το 1/3 της βοήθειας για τις οικοσκευές που δόθηκε στους σεισμοπαθείς ήταν παράτυπη (σ.σ. ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι έκανε υπόθεση εργασίας εν τη ρύμη του λόγου του). «Αυτό ήταν ένα εργαλείο για να κερδίσει τις δημοτικές εκλογές», συνέχισε, για να προσθέσει ότι η παράταξή του έχει ζητήσει από τον Δήμο Κεφαλονιάς να πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να μην υπάρχουν υποθέσεις που αφήνουν σκιές στα οικονομικά του Δήμου.

Ζημιογόνος ο Μύρτος και ο Πλατύς Γιαλός;



Συνέντευξη: 

Σάκης Βούτος
Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλάτος χαρακτήρισε... παράδοξο οι δύο πιο δημοφιλείς παραλίες της Κεφαλονιάς που διαχειρίζεται ο Δήμος, ο Μύρτος δηλαδή και ο Πλατύς Γιαλός, να είναι ζημιογόνες και κάλεσε την Δημοτική Αρχή, για μία ακόμη φορά, να προσλάβει προσωπικό το οποίο θα είναι υπόλογο, τόσο για τις δύο αυτές παραλίες, όσο και για τα σπήλαια της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης

 «Έχουμε το παράδοξο οι δύο αυτές παραλίες να είναι ζημιογόνες. Έχουμε το παράδοξο οι αγορές προϊόντων για χρήση στις καντίνες (παγωτά, αναψυκτικά, καφέδες), να έχουν το ίδιο ποσό με τις εισπράξεις. Όταν ένα είδος πουλιέται τρεις φορές πάνω από την τιμή του π.χ. ένα μπουκαλάκι νερό πουλιέται τρεις φορές πάνω από την τιμή που το αγοράζουμε, δεν μπορεί οι εισπράξεις να είναι ίδιες με τις αγορές. Και δεν αναφέρομαι στα έξοδα μισθοδοσίας. Αναφέρομαι συγκεκριμένα: Τα τιμολόγια αγορών, εμπορευμάτων και προϊόντων είναι το ίδιο με αυτά που πατιούνται στην μηχανή, που σημαίνει ότι, ή πουλάει η καντίνα στην τιμή κόστους που αγοράζει (κάτι που δεν προκύπτει όμως, αναφέρει ο κ. Μιχαλάτος, από την επίσκεψή μας και από τους τιμοκαταλόγους) ή κάτι δεν πάει καλά! Και δεν μπορεί τα χρήματα της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης, που είναι εκατομμύρια ευρώ, να τα διαχειρίζονται εθελοντές μέχρι τις 14 Αυγούστου και μετά να τ' αναθέτουν σε εργολάβο. Έχουμε ρωτήσει κατ' επανάληψη, και εγώ και ο κ. Φλωράτος, πώς μεταφέρονται αυτά τα χρήματα το βράδυ στο Αργοστόλι και ο δήμαρχος δεν δίνει απάντηση. Με ποιον τρόπο γίνεται η διαδικασία; Πώς ελέγχεται το τι εισπράττεται; Πώς γίνεται η διαχείριση αυτή;»

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχαλάτος χαρακτήρισε τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση αυτών των χρημάτων «παράτυπο», ενώ τόνισε ότι, όταν η διαχείριση γίνεται από έμμισθους υπαλλήλους του Δήμου, τότε υπάρχει ευθύνη, ενώ όταν κάποιος δεν είναι καταγεγραμμένος, δεν μπορεί και να ελεγχθεί. 

Στην παρατήρηση του Σάκη Βούτου για το ότι υπάρχει υπάλληλος του Δήμου που ελέγχει τις εισπράξεις ο κ. Μιχαλάτος απάντησε: «αν εννοείτε ότι έχουν χρεώσει σε κάποιον να κάνει έναν έλεγχο πού και πού, αυτό είναι ένα άλλο θέμα, εμείς βλέπουμε καθημερινά οι δοσοληψίες να μην γίνονται με σωστό τρόπο».

Γιατί δεν βάζουν ηλεκτρονικό σύστημα;

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς αναφέρθηκε και στο ηλεκτρονικό σύστημα ακύρωσης εισιτηρίων, το οποίο, ενώ αγοράστηκε από τον πρώην Δήμο Σάμης, παραμένει σε αχρηστία, την ίδια στιγμή που ο Δήμος Κεφαλονιάς αποφάσισε να δώσει 35000 ευρώ για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης των δημοτικών οχημάτων. 
«Υπάρχουν τα μηχανήματα και είναι στην αχρηστία, δεν τα χρησιμοποιούν, παραμένουν στην αχρηστία, και να φανταστείτε ότι ο δήμαρχος κατέβηκε στις εκλογές το 2010 με «σημαία» του ότι θα εφαρμόσει το σύστημα αυτό».

Τι απαντάει ο Δήμος;
Η αντιδήμαρχος Οικονομικών Σοφία Γαρμπή, μίλησε στα Κεφαλονίτικα Νέα και απάντησε στις κατηγορίες Μιχαλάτου για τις δύο παραλίες αλλά και για τα σπήλαια.
Η αντιδήμαρχος Οικονομικών
Σοφία Γαρμπή
α) Για το θέμα του ελέγχου των εισπράξεων απάντησε ότι υπάρχει αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου με τον αναπληρωτή του σε κάθε πόστο, και ελέγχει, επί καθημερινής βάσης, τις εισπράξεις. Εμείς επιμείναμε και ρωτήσαμε εάν ο έλεγχος αυτός γινόταν επί τόπου, στις παραλίες και τα σπήλαια δηλαδή, με το κλείσιμο των ταμείων, ή αργότερα σε κάποιο χώρο του Δήμου και αφού είχαν μεταφερθεί τα χρήματα από μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Η κ. Γαρμπή μας απάντησε, ότι  σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε, γινόταν επί τόπου. Πήγαινε δηλαδή ο υπάλληλος και παραλάμβανε τα χρήματα, και στη συνέχεια στο γραφείο του μπορεί να συμπλήρωνε τις λογιστικές καταχωρήσεις. 
β) Για το θέμα των κερδών των παραλιών και των τιμών πώλησης των προϊόντων, η αντιδήμαρχος Οικονομικών απάντησε ότι, έτσι κι αλλιώς, ο Δήμος προσπαθεί να έχει χαμηλές τιμές στα προϊόντα που πωλούνται στις παραλίες, ώστε να διευκολύνεται ο κόσμος που τις χρησιμοποιεί, Από την άλλη όμως αμφισβήτησε τα στοιχεία του Θεόφιλου Μιχαλάτου από τα οποία προκύπτουν οι καταγγελίες του.

«Απορώ πώς έχει αυτά τα στοιχεία ο κ. Μιχαλάτος τη στιγμή που ακόμη τα τιμολόγια δεν έχουν καταχωρηθεί στις υπηρεσίες του Δήμου και ολοκληρωμένη λογιστική εικόνα δεν έχω ούτε εγώ!». Πάντως η κυρία Γαρμπή ισχυρίστηκε ότι δεν ισχύουν τα όσα καταγγέλλει, ότι τουλάχιστον τα σπήλαια αλλά και ο Μύρτος έκαναν φέτος ρεκόρ εισπράξεων, ενώ πρόσθεσε ότι, μόλις ολοκληρωθεί η καταχώρηση όλων των τιμολογίων, θα υπάρξει αναλυτική, επίσημη δημοσίευση των αποτελεσμάτων από τον Δήμο Κεφαλονιάς. «Κάθε χρόνο τα ίδια λένε και κάθε χρόνο τελικά διαψεύδονται», θα πει κλείνοντας η αντιδήμαρχος...




Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

Συνεντεύξεις: voutospress.grΚεφαλονίτικα Νέα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ