ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ποια ήταν τα 10 δημοφιλέστερα θέματα στο Twitter το 2015;
















Μιας και οι μέρες πλησιάζουν για να μας

αφήσει το 2015 και να υποδεχτούμε το 2016, το twitter κάνει τον δικό του κλασσικό απολογισμό για την χρονιά που διανύουμε, δημοσιεύοντας τα δημοφιλέστερα hashtags που απασχόλησαν τους χρήστες περισσότερο.

Σίγουρα ήταν μια χρονιά με βαρυσήμαντα γεγονότα συγκλονίζοντας αρκετές φορές την κοινή γνώμη, από τα οποία κάποια θα μείνουν χαραγμένα στην μνήμη μας, ενώ κάποια άλλα έχουν ήδη ξεχαστεί. Ακολουθεί λοιπόν η λίστα με τα 10 πιο δημοφιλή ζητήματα απ’το twitter:

1. #JesuisParis: Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, αναδείχθηκαν οι πιο σημαντικές για την χρονιά, αφού εκατομμύρια χρήστες δεν σταμάτησαν να σχολιάζουν το τραγικό γεγονός. Μαζί με το #JesuisParis, είναι και το #JesuisCharlie αφού το σατυρικό περιοδικό δέχτηκε πρώτο επίθεση τον περασμένο Ιανουάριο.

2. #BlackLivesMatter: To hashtag που δημιουργήθηκε μετά τα γεγονότα στο Φέργκιουσον, για το οποίο συγκεκριμένα δημοσιεύτηκαν 9 εκ. tweets για την αστυνομική βία και του ρατσισμού στους μαύρους των ΗΠΑ.

3. #MarriageEquality: Στις 26 Ιουνίου στις ΗΠΑ νομιμοποιήθηκε ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων, κάνοντας εκατομμύρια ανθρώπους να ασχοληθούν και να «γιορτάσουν» το χαρμόσυνο γεγονός.

4. #RefugeesWelcome: Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της χρονιάς που μέχρι και σήμερα παραμένει σε εξέλιξη χωρίς ιδιαίτερες κινήσεις για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Χιλιάδες πρόσφυγες απ΄την Συρία, διασκορπίστηκαν στην Ευρώπη κάνοντας τους χρήστες του twitter να ενημερωθούν και να ενδιαφερθούν περισσότερο.

5. #IStandWithAhmed: Ένα ρολόι που έμοιαζε με βόμβα, ήταν αφορμή για να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο hashtag. Ο εν λόγω πιτσιρικάς, έφτασε στο σημείο να συναντήσει μέχρι και τον Ομπάμα και φυσικά να γίνει θέμα συζήτησης στο twitter.

6. #National elections: Οι Εθνικές εκλογές αναδεικνύουν το twitter ως μια σημαντική πλατφόρμα επικοινωνίας για πολιτικά ζητήματα.

7. #FIFAWWC: Στον Καναδά διοργανώθηκε φέτος το γυναικείο παγκόσμιο Κύπελλο.

8. #PlutoFlyby: Οι αποκαλύψεις της NASA πάντα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επομένως ο πλανήτης Πλούτωνας δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστος.

9. #TheDress: Ένα χιουμοριστικό hashtag που αναφερόταν στην φωτογραφία με ένα φόρεμα και την διαφορετικότητα του χρώματος που έβλεπαν οι χρήστες. Συγκεκριμένα, άλλοι νόμιζαν ότι ήταν χρυσό με λευκό κι άλλοι μπλε με μαύρο.

10. @Caitlyn_Jenner joins Twitter: Η αλλαγή φύλου που έκανε ο πατέρας των Καρντάσιαν ως Κέιτλιν Τζένερ, ήταν αφορμή για να γίνει trend στο twitter και να ακολουθήσουν άπειρα σχόλια γι’αυτή την κίνηση
Δείτε το βίντεο
https://ton.twimg.com/assets/YOT2015.webm

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ