ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ e-mail

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΔΥΟ E-mail voutos@hol.gr και voutospress@yahoo.gr

Περιμένουμε τις Παρεμβάσεις σας Γιατί ο Ενεργός Πολίτης είναι για ένα Καλύτερο Αύριο των Παιδιών μας


Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Δήμος Κεφαλονιάς: 3η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με ΑναπηρίαΗ 3η Δεκεμβρίου ορίζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία. Ειδικότερα, στις 3
Δεκεμβρίου του 1992 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε, όπου είχε ως θεματικές προς εξέταση πλήθος ζητημάτων αναφορικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Ισονομία, προσβασιμότητα, ισοτιμία στην υγεία εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση αποτελούσαν τον κύριο άξονα της Συνέλευσης. Σήμερα 22 χρόνια αργότερα φαίνεται πως το παραπάνω περιεχόμενο είναι ακόμα πηγή επανεξέτασης και διεκδικήσεων των δικαιωμάτων των ΑμεΑ. Τα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού συνεχίζουν να υφίστανται.
Ο Δήμος Κεφαλονιάς επιδιώκει να ενισχύσει την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων καθώς και των αποκλεισμό κάθε μορφής, βελτιώνοντας τις συνθήκες πρόσβασης των ΑμεΑ στην υγεία, την παιδεία και την εργασία. Μέσω των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών επιδιώκεται η αποφυγή της στείρας εξυπηρέτησης του πολίτη, η ενδυνάμωση του και η διευρυμένη του κοινωνική συμμετοχή.
Η ισότητα των ευκαιριών και των δυνατοτήτων των Αμεα στην κοινωνική και πολιτική ζωή είναι ο βασικός άξονας της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας και αυτοί θα υπηρετήσουμε με την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία όλων μας.

O Αντιδήμαρχος Πρόνοιας
        Ε.ΚΕΚΑΤΟΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ