ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Εργαζόμενοι της Κεφαλονιάς,


Το ΕΚΚΙ καταδικάζει την πρόσφατη προσπάθεια για απολύσεις μέσω της μείωσης της οργανικής σύνθεσης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου IONIAN STAR , σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο οποίος εκτελεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις των εφοπλιστών, σε βάρος της ασφάλειας του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών.
Με την κίνηση αυτή και δεκάδες άλλες αποφάσεις για “ειδικές συνθέσεις”, ανοίγουν δρόμο για την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για μαζικές απολύσεις. Το ταξικό κίνημα από την πρώτη στιγμή στήριξε την κινητοποίηση των ναυτεργατών.Με την κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων μπήκε φραγμός στην εφαρμογή της υπουργικής απόφασης.
Ο υπουργός προσπαθεί να αντιπαραθέσει το αίτημα του λαού της Κεφαλονιάς – Ιθάκης για τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση Σάμη – Ιθάκη – Πάτρα με τα δικαιώματα των ναυτεργατών. Βρώμικη και δοκιμασμένη τακτική ο κοινωνικό αυτοματισμός, που ο λαός μας πρέπει να παραμερίσει αποφασιστικά.
Γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρο πως ασφάλεια του λαού και αύξηση της κερδοφορίας κεφαλαίου, είναι δυο καταστάσεις ασύμβατες μεταξύ τους. Επίσης γίνεται ξεκάθαρη η ανοιχτή στήριξη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, παρέχοντας του όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις.
Εργαζόμενοι,
Οι εξελίξεις στις Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες σημαδεύονται από την πολιτική που υπέταξε τα πάντα στην κερδοφορία των εφοπλιστών και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Ακτοπλοΐας και στην ένταση της εφοπλιστικής επιθετικότητας.
Τα εισιτήρια είναι φωτιά, διατηρούνται όλες οι αυξήσεις που επέβαλλαν τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Οι επιβάτες συνεχίζουν να ταξιδεύουν με υπερήλικα πλοία, οξύνονται τα προβλήματα της ταλαιπωρίας και παραμένει η κατάσταση που θέτει σε διαρκή κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Οι νησιώτες υποφέρουν από την έλλειψη πλοίων και δρομολογίων, ενώ οι εφοπλιστές κάνουν ό, τι θέλουν με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα.
Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν να δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης της δουλειάς, με ελλιπείς οργανικές συνθέσεις, με μείωση των μισθών και των συντάξεων, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. Ταυτόχρονα πολλοί ναυτεργάτες παραμένουν απλήρωτοι, χιλιάδες υποφέρουν από την ανεργία, χωρίς να παίρνουν καν το επίδομα.
Καλούμε τους εργαζόμενους της Κεφαλονιάς να παλέψουν στο πλάι του εργατικού ταξικού κινήματος για:
· Δρομολόγηση σύγχρονων - ασφαλών πλοίων, για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των νησιών, με τακτικά δρομολόγια χειμώνα - καλοκαίρι, με μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%.
· Εφαρμογή των ΣΣΕ των ναυτεργατών, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.
· Αυστηρά μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΚΚΙ,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ