ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΘΕΜΑ:ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΗΣ ‘’ΓΙΑΛΟΣ’’



‘’Η ισχύς εν τη ενώσει’’

Από την αυγή του πολιτισμού οι άνθρωποι οργανώνονταν σε ομάδες-κοινότητες για να αποκτήσουν το πλεονέκτημα της μαζικότητας έναντι μεγαλύτερων κινδύνων. Σε επαγγελματικό επίπεδο αυτό ανάγεται στην οργάνωση των εμπόρων/ αυτοαπασχολούμενων στον πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους φορέα , που είναι ο εμπορικός σύλλογος.
Στην ευρύτερη περιοχή της Σάμης , όπου ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι ελεύθεροι επαγγελματίες /αυτοαπασχολούμενοι είναι απαραίτητο να υπάρξει ένας φορέας εκπροσώπησης των επαγγελματιών , μακριά από κομματικά και προσωπικά συμφέροντα.
Η κλιμακούμενη οικονομική ύφεση των τελευταίων χρόνων έχει οδηγήσει τους επιχειρηματίες σε περαιτέρω εσωστρέφεια και ατομισμό, καθιστώντας ακόμα και τα μικρά προβλήματα βουνά.
Η μαζικότητα μπορεί να δημιουργήσει άλλη δυναμική διαπραγματεύσεων, διεκδικήσεων και προβολής. Με εκπροσώπηση όλων των παραγωγικών τάξεων , που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών και την εμπορία.
Η αναγκαιότητα, λοιπόν της δημιουργίας Εμπορικού Συλλόγου Σάμης είναι προφανής , αφού μέσω αυτού μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πιέσουμε για λύση σε ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τον επιχειρηματία αλλά και το μέσο πολίτη.
Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα , σ΄ αυτήν την περιοχή που μένουμε και εργαζόμαστε , να κάνουμε επιτέλους ένα βήμα προς τα μπρος και να αντικρίσουμε ενωμένοι το μέλλον και τις όποιες δυσκολίες του.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ : 13/12/2015 
ΚΑΙ ΩΡΑ:18,00
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΜΗΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ