ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

" Παλικής την έρημη ράχη".

Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στο κτίριο του Τ.Ε.Ι στο Ληξούρι ο περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων κ Θόδωρος Γαλιατσάτος και οι συνεργάτες του παρουσίασαν σε φορείς και κατοίκους της Παλικής, σε παρά πολύ αδρές γραμμές, το πρόγραμμα 

'ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ" για την ανάπτυξη της Παλικής.

Κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη της Παλικής και της Κεφαλλονιας είναι και αναγκαία και καλοδεχούμενη και υπό αυτό το πρίσμα η παράταξη μας χαιρετίζει την έναρξη αυτής της προσπάθειας.

Είναι όμως γεγονός ότι η Πολική μέχρι σήμερα έχει βιώσει την συνειδητή εγκατάλειψη των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Αρχών, του Δήμου Κεφαλλονιάς, αλλά και των εκάστοτε Κυβερνήσεων.

Ενδεικτικά σημειώνεται ότι σήμερα η περιοχή της Παλικής για να επικοινωνήσει οδικά με το κύριο Λιμάνι εισόδου εξόδου της Κεφαλλονιάς που είναι ο Πόρος χρειάζεται δύο ώρες !!! με την κατάσταση αυτή να προϋπάρχει των σεισμών.

Τον ίδιο χρόνο χρειάζεται για να επικοινωνήσει με το Φισκάρδο.

Όμως σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του τέως Δήμου Παλικής δεν έχει "πέσει", κατά το κοινώς λεγόμενο, "κλωνί ασφαλτοτάπητα" απο το 2000!!! και δεν έχουν βελτιωθεί κατά κεραία τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του επαρχιακού δικτύου, πρακτική που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Προς επίρρωση των ανωτέρω αναφέρεται άτι από πέντε νέα έργα οδοποιίας που ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους και που είναι:
Αποκατάσταση οδικού άξονα Σάμη Πυργί Τζανάτα δαπάνης 600.000 ευρώ
Έργα ανάσχεσης καταπτώσεων στην είσοδο Πόρου δαπάνης 150.000 ευρώ
Ασφαλτόστρωση επαρχιακού οδικού δικτύου προς Άγιο Γεράσιμο δαπανά 100.000 ευρώ
Διάνοιξη νέου δρόμου από Αεροδρόμιο μέχρι μεσαίο κόμβο δρόμου Κρανιάς
Αναβάθμιση εισόδου αεροδρομίου.

κανένα δεν αφορά την Παλική!!!!

Στην ίδια άθλια κατάσταση ευρίσκεται το σύνολο των υποδομών της Παλικής.

Επομένως ανάπτυξη της Παλικής μέσω προγραμμάτων όπως αυτό της ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ, όταν οι υποδομές της περιοχής (επαρχιακό δίκτυο, ύδρευση, αποχέτευση, λιμάνι, λιμενικά καταφύγια, σχολεία, εκκλησιές πολιτιστικό κεφάλαιο, αστικό περιβάλλον) ευρίσκονται στην χείριστη κατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει.

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις ζητάμε από τον περιφερειάρχη κ Γαλιατσάτο, από τις περιφερειακές αρχές, από τον Δήμο Κεφαλλονιας και την Βουλευτή, να προχωρήσουν στην εκπόνηση και ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2014 2020, ενός προγράμματος για την αποκατάσταση και την βελτίωση των υποδομών της Παλικής όταν μάλιστα υπάρχει η πραγματική δικαιολογία των σεισμών.

Άλλωστε οι τοποθετήσεις των παρισταμένων και το ελάχιστο ενδιαφέρον που επέδειξαν για το πρόγραμμα, επιβεβαιώνουν την αλήθεια της πρότασης μας και την επιτακτική ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των υποδομών της περιοχής.

Διαφορετικά το πρόγραμμα της "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΈΝΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ" θα εφαρμοστεί, παραφράζοντας το γνωστό επίγραμμα του Διονυσίου Σολωμού, στης " Παλικής την έρημη ράχη".

Αργοστόλι 1 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης
"ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ"

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ