ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Θέμα : Επιτυχής συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς στην Εκδήλωση της Κρουαζιέρας






Στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Greek Tourism Expo, η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας πραγματοποίησε ημερίδα με ομιλητές του χώρου της κρουαζιέρας, του yachting και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo με την ευκαιρία της έκθεσης Greek Tourism Expo από 4 έως 6 Δεκεμβρίου 2015, είχε θέμα «Θαλάσσιος Τουρισμός και κρουαζιέρα – αιχμή για τον Ελληνικό Τουρισμό».

Διακεκριμένοι ομιλητές από Φορείς Διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων, σκαφών αναψυχής, λιμένων, μαρίνων, καθώς και από τον επιστημονικό χώρο σχεδιασμού λιμενικών έργων κλπ ανέπτυξαν τα θέματα, περιγράφοντας όλες τις εξελίξεις στο αντικείμενο, προς πλήρη ικανοποίηση του ακροατηρίου.

Στο ακροατήριο συμμετείχαν στελέχη από το Υπουργείο Τουρισμού, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πανεπιστημιακοί παράγοντες, Διοικήσεις λιμένων από όλη την επικράτεια και διάφοροι παράγοντες του τουρισμού και εκθέτες.

Στην ημερίδα της ΕΕΚΦΝ συμμετείχαν 12 ομιλητές, από το χώρο:
Της Κρουαζιέρας
Του yachting
Της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,που διαχειρίζεται λιμένες όπου υπάρχει δραστηριότητα της κρουαζιέρας.
Του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και εσωτερικής διακόσμησης επιβατηγών πλοίων.
Του επιστημονικού περιβάλλοντος, όπου μελετώνται και οργανώνονται διαδικασίες παρακολούθησης προβλεπόμενων μέτρων για τους παραγόμενους από τη λειτουργία των μηχανών των πλοίων ρύπους.
Του σχεδιασμού και ανάπτυξης λιμενικών έργων για την κρουαζιέρα, καθώς και έργων μαρίνων για το θαλάσσιο τουρισμό.
Της ανάπτυξης των λιμένων Πειραιώς και Ηρακλείου, για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας.
Των προοπτικών ανάπτυξης των λιμένων κρουαζιέρας στην Μεσόγειο.
Της συμβολής των μαρίνων στην ανάπτυξη της Χώρας και της τοπικής κοινωνίας.

Το Δήμο Κεφαλονιάς εκπροσώπησε ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος συμμετείχε με διάλεξη με θέμα : «Η διαχείριση της Κρουαζιέρας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση : Η εμπειρία της Κεφαλονιάς» και τον οποίον ευχαρίστησε η Ένωση Εφοπλιστών εγγράφως για την επιτυχημένη συμμετοχή του.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ