ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή των βενζινοπωλών στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο κλάδος μας βιώνει καθημερινά τις συνέπειες από τις απίστευτες επιβαρύνσεις που επιβάλλονται τόσο σε εμάς όσο και σε όλο το λαό. Στο όνομα της κρίσης πάνε να μας αφανίσουν. Οι πολιτικές αφαίμαξης της αγοράς βαθαίνουν την κρίση και μας οδηγούν όλους σε πτώχευση.
Γινόμαστε μάρτυρες μιας ατελείωτης επιβολής φόρων. Η αγορά έχει στεγνώσει, η παραγωγή έχει αφανιστεί, η ανεργία καλπάζει και τα εισοδήματα των καταναλωτών έχουν συρρικνωθεί σε αφάνταστο βαθμό. Μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, όλοι έχουμε μπει στο στόχαστρο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας και των τραπεζιτών και δανειστών της χώρας. ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ - ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
Μας βάζουν νέους φόρους στα καύσιμα. Μας βάζουν Τέλη Επιτηδεύματος, Εισφορές Αλληλεγγύης, Αύξηση του ΦΠΑ, νέο χαράτσι στα ακίνητα. Μειώνουν τις συντάξεις, τους μισθούς των εργαζόμενων που είναι πελάτες μας, περικόπτουν τις δαπάνες για την Παιδεία των παιδιών μας και τις δαπάνες Υγείας. Μειώνουν το κατώτατο αφορολόγητο και τις κοινωνικές δαπάνες, καρατομούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, σχεδιάζουν αρπαγή των αποθεματικών του επικουρικού μας ταμείου. Οδηγούν τη χώρα στη πτώχευση και τον εθνικό πλούτο σε υποτίμηση και ξεπούλημα. Υποτιμούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό, τον πτωχεύουν και μας ζητάνε να προσκυνήσουμε τοuς τοκογλύφους - δανειστές.
Είμαστε αντίθετοι με αυτές τις πολιτικές
· Αρνούμαστε την πτώχευση της χώρας και του λαού.
· Αδυνατούμε να πληρώσουμε τους νέους φόρους.
· Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την φορομπηχτική πολιτική κυβέρνησης, τρόικας, ΔΝΤ.
· Συμμετέχουμε μαχητικά στις διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια κατά των νέων φόρων μαζί με όλους τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμπορους, Αυτοκινητιστές, Συνταξιούχους και εργαζόμενους.

Απαιτούμε:
· Να πάρουν πίσω όλα τα χαράτσια
· Να καταργήσουν τον εδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
· Να μειώσουν δραστικά τους φόρους των καυσίμων.
· Να παταχθεί το λαθρεμπόριο.
Για τη απεργία της 19ης Οκτωβρίου
Η ΟΒΕ στηρίζει τις απεργιακές και τις άλλες κινητοποιήσεις που γίνονται μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για την απόκρουση των πολιτικών που εφαρμόζονται.
Οι Ενώσεις Βενζινοπωλών, καλούνται να έρθουν σε συνεννόηση με τις τοπικές ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων καθώς και του άλλους τοπικούς συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς και να καθορίσουν τη στάση τους με βάση τις τοπικές αποφάσεις, συμμετέχοντας με τις μορφές που θεωρούν πλέον πρόσφορες και αποτελεσματικές στις κινητοποιήσεις και στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου 2011.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ