ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η Κυρια Κυριακή Νικολαϊδου θα ειναι η νέα Γενική Γραμματέας του Δήμου Κεφαλληνιας


 Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις των άρθρων 1 και 58 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2.Τις διατάξεις της παρ 2 άρθρο 161 Ν. 3584/07 όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 38 του Ν.3801/09 (ΦΕΚ Α΄ 163)
3.Τον Ο.Ε.Υ. του συνενούμενου Δήμου Αργοστολίου - έδρα του νέου Δήμου - στον οποίο προβλέπεται θέση Γενικού Γραμματέα, όπως τροποποιήθηκε με το υπ’ αριθμ. 1680/2003 ΦΕΚ). 4.Το γεγονός ότι ο Δήμος μας, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, έχει πληθυσμό πάνω από είκοσι χιλιάδες (20.000) κατοίκους.
5.Την ανάγκη πρόσληψης Γενικού Γραμματέα για την κάλυψη αντίστοιχων αναγκών και τα προσόντα της κ. Κυριακής Νικολαΐδου που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της παραπάνω θέσης.
6.Το γεγονός ότι η θέση του Γενικού Γραμματέα προβλέπεται στον υπό σύσταση Ο.Ε.Υ. του Δήμου Κεφαλλονιάς σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (άρθρο 63 σημείο στ’, άρθρο 97, άρθρο 254)

7. Την υπ.αρίθμ 483/40514/22-9-2011 Απόφαση Δημάρχου περί αποδοχής παραίτησης του κ. Γουλιέλμου Κατσούνη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα
8. Την υπ.αρίθμ. 591/43029/10/10/2011 Απόφαση Δημάρχου περί αποδοχής παραίτησης της κας Κυριακής Νικολαϊδου από τη θέση της Ειδικής Συμβούλου επί θεμάτων Δημόσιας Διοίκησης.
8.Την ύπαρξη σχετικών πιστώσεων στον προϋπολογισμό του 2011 στον Κ.Α. 00.6031.03 και την υποχρεωτική πρόβλεψη των αντίστοιχων πιστώσεων στον προϋπολογισμό του έτους 2012, που βεβαιώνεται με την υπ’αρίθμω 43198/11-10-11 Βεβαίωσης Οικονομικής Υπηρεσίας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Διορίζουμε την κ. Κυριακή Νικολαΐδου του Ευστρατίου ως μετακλητό Γενικό Γραμματέα του Δήμου Κεφαλλονιάς. Ο Γενικός Γραμματέας διορίζεται και απολύεται με απόφαση Δημάρχου, που δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επίσης παύει να ασκεί τα καθήκοντα του και απολύεται αυτοδικαίως όταν ο Δήμαρχος απολέσει την ιδιότητα του για οποιονδήποτε λόγο. Για την αμοιβή της ανωτέρω έχει εγγραφεί πίστωση στον σχετικό Κ.Α. 00.6031.03 του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 Δήμου Κεφαλλονιάς.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
Κοιν/ση:
Ενδιαφερομένη κ. Κυριακή Νικολαΐδου
Α/Δημάρχους Δημοτικών Ενοτήτων
Δ/ντρια Διοικητικού - Οικονομικού
Οικονομική Υπηρεσία
Γραφείο Προσωπικού
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η νέα Γενική Γραμματέας του Δήμου έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες & Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εξειδικευθεί στις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο τομέα Κράτους και Δημόσιας Πολιτικής από το ίδιο παν/μιο.

Στο μεταπτυχιακό της τιμήθηκε με την υποτροφία του Υπουργείου Εξωτερικού της Ιαπωνίας και του Ιαπωνικού Ιδρύματος Sasakawa και έκτοτε είναι μέλος του παγκόσμιου δικτύου SYLFF (Sasakawa young leaders fellowship Fund).

Η διδακτορική της διατριβή, η οποία σημειωτέον εκπονήθηκε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, πραγματεύεται το Μέγεθος του ελληνικού κράτους και την επίδραση των δημοσίων δαπανών στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι διπλωματούχος του London School of Economics στο αντικείμενο της Στρατηγικής Διαχείρισης και της Διαχείρισης Οργανισμών, ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακό σπουδών στην επικοινωνία και τη δημοσιογραφία.

Από το 1999 έως σήμερα συνεπικουρεί ως διδάσκουσα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο μάθημα Δημοσιονομική Πολιτικής & Οικονομίας του ΣΤ και Η Εξαμήνου και στο μάθημα Μέθοδοι και Τεχνικές Κοινωνικής Έρευνας Γ’ Εξαμήνου.

Σε συνεργασία με τον καθ. Ι. Υφαντόπουλο έχουν εκπονήσει το επιστημονικό σύγγραμμα με τίτλο «Η Στατιστική στην Κοινωνική Έρευνα» το οποίο διανέμεται και διδάσκεται ακαδημαϊκά.

Ως ερευνήτρια, εργάστηκε στο Ελληνικό Ίδρυμα Εξωτερικής & Ευρωπαϊκής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) ενώ συνεργάστηκε με την Τράπεζα της Ελλάδος στην εκπόνηση της μελέτης σχετικά με τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών για το Διοικητικό Εκσυγχρονισμό του Υπουργείου Αιγαίου, της επίσημης προσαρμογής στην Ελλάδα του EUROQOL (European Quality of Life), και στην έρευνα πεδίου στις Κυκλάδες για την απήχηση της Ε.Ε. στις τοπικές κοινωνίες. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους ακαδημαϊκούς διοικητικού δικαίου, δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης, όπως τον καθ. Χ.Χρυσανθάκη, καθ. Ν. Χλέπα, καθ. Αν. Μακρυδημήτρη.

Έχει θητεύσει στο Υπουργείο Εξωτερικών ως συνεργάτης στο γραφείο υφυπουργού, με καθήκοντα στην επικοινωνία θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, στην προετοιμασία φακέλων κατά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδος στην Ε.Ε. για την Δ’ Προγραμματική περίοδο, σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος π.χ. τουρισμός – βίζες –λαθρομετανάστευση, προετοιμασία φακέλων για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Κατά την υπηρεσία στο ΥΠΕΞ συμμετείχε ενεργά στις επίσημες επισκέψεις ξένων επισήμων και ηγετών κρατών στην Ελλάδα, συνοδεύοντας τις αποστολές τους.

Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τον Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Αλέξανδρο Παρίση.

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της ΠΕΤΑ Α.Ε. σε θέματα δημόσιας διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και με ειδικότερα καθήκοντα στον προγραμματισμό, την υλοποίηση και τη διαχείριση Κοινοτικών Προγραμμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Έχει εργαστεί ως συντάκτρια και αρχισυντάκτρια και παραγωγός στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο (Επενδυτής, Daily Times, Mega Channel, Tempo)

Έχει τιμηθεί για την αριστεία της και την πρόοδο των σπουδών της από τον Αρχιεπίσκοπο και το Δήμαρχο Αθηναίων.


ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ