ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Χριστίνα Τετράδη: Οι αφίξεις αποτελούν «πλασματικό» νούμερο


“Βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων του αεροδρομίου της Ζακύνθου, για τον μήνα Σεπτέμβριο 2011, ο μέσος όρος των αφίξεων παρουσιάζει συνολική αύξηση 14,4%, ενώ η συνολική αύξηση των αφίξεων από την αρχή της τουριστικής σεζόν είναι περίπου 8%”.

Μας ενημερώνει η κα Χριστίνα Τετράδη, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, και συνεχίζει,
“Αναλύοντας ενδεικτικά τις αγορές του εξωτερικού, η κύρια αγορά της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζει αύξηση της τάξεως του 12,74%. Οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία Ελβετία, Ολλανδία,  Αυστρία) παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, από 14,92% έως 71,40%. Οι Σκανδιναβικές χώρες επίσης παρουσιάζουν αύξηση, όπου ιδιαίτερα η Νορβηγία παρουσιάζει μεγάλη αύξηση 70,89%. Η Σλοβενία, επίσης, παρουσιάζει αρκετά μεγάλη αύξηση 57,58%. Από τις Ανατολικές χώρες, η Ρωσία και η Πολωνία, παρουσιάζουν θεαματική αύξηση των επισκεπτών, με ποσοστά 67,16% και 30,65% αντίστοιχα.
Όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει, οι αφίξεις αποτελούν «πλασματικό» νούμερο και σε συνδυασμό με τις μειωμένες διανυκτερεύσεις/διάρκεια παραμονής και τις μειωμένες τιμές συμβολαίων και την αντίστοιχη μείωση του επιπέδου της αγοραστικής κίνησης, τότε δυστυχώς τα οικονομικά αποτελέσματα είναι αρνητικά.
Βάσει της μελέτης McKinsey, το 60% της τουριστικής κίνησης προέρχεται από πελάτες του εξωτερικού, ενώ το 40% από τον εσωτερικό τουρισμό. Η αύξηση του Σεπτεμβρίου είναι η μεγαλύτερη από όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι το οποίο είναι ενδεικτικό για την τουριστική κίνηση, καταδεικνύοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από πελάτες του εξωτερικού.
Η Ζάκυνθος, η οποία αποτελεί ένα προορισμό που κινείται σε μεγάλα ποσοστά με εγχώριο τουρισμό, ο οποίος παρουσιάζει μείωση το 2011 τουλάχιστον 30%. Άρα, παρά την ποσοστιαία αύξηση των αφίξεων του αεροδρομίου, δηλαδή των αφίξεων του εξωτερικού, είναι αναμενόμενο να παρουσιάζει αρνητικά τελικά αποτελέσματα.”

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ