ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΠΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡ. ΡΟΥΧΩΤΑΣ ΠΟΛ. ΜΗΧ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Όπως είναι γνωστό αμέσως μετά την επιβεβαίωση της ύπαρξης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν αμφισβήτησε πλήρως τα δικαιώματα της Κύπρου σε αυτά, κινητοποίησε  καράβια, αεροπλάνα υποβρύχια κτλ απειλώντας θεούς και Κυπρίους και απαίτησε τα πετρέλαια για πάρτη του.
          Ευτυχώς (ή δυστυχώς και ο νοών νοείτω ) για τους Κυπρίους και τους ¨Ελληνες, καθάρισαν το θέμα  οι Εβραίοι και οι αμερικάνοι και έτσι κάθε κατεργάρης σε εκείνη την περιοχή μπήκε, τουλάχιστον προς το παρόν, στη θέση του.
          Αντίστοιχα, μόλις εμφανίστηκε στον αέρα παραδάκι από τους φόρους από τα πετρέλαια, (που θα βρούμε στην Αποκλειστική Οικονομική ζώνη της Κεφαλονιάς), ο Διορισμένος Πράσινος Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ Αποστολόπουλος από τη Πάτρα, το έταξε  στους ανατολικούς εχθρούς της Κεφαλονιάς, δηλαδή στους Μωραίτες, ξεχνώντας μάλιστα ότι αν δεν ήταν οι Κεφαλλονίτες στη μάχη του Λάλα, ο Μωριάς ίσως ήταν ακόμη βιλαέτι της Τουρκιάς.

          Όπως όμως ο Ερντογάν δεν υπολόγισε τους αμερικανοεβραίους,  έτσι και ο Γραμματέας κ. Αποστολόπουλος ο υπουργός κ. Μανιάτης και οι άλλοι ρέμπελοι (πραγματικά) Πασόκοι που θα διοικούν ακόμα το τόπο για 4-5 βδομάδες, δεν λογάριασαν ότι τα δίκια της Κεφαλονιάς διαφεντεύει, με τσαμπουκά όπως μας πληροφορεί ο  τοπικός τύπος, ο πολυχρονεμένος μας Δήμαρχος.
          ¨Έχοντας από καιρό εντοπίσει  την μπαμπεσιά της Πασοκοπαρέας ο Δήμαρχος (και ας λέει ο Φόρτες ότι δεν το είχε πάρει χαμπάρι), με ρητή διακοίνωση του στον πράσινο υπουργό Μανιάτη δήλωσε (σύμφωνα με δημοσίευμα στον τοπικό τύπο την 21/3/2012) ότι έχει ήδη έτοιμο στόλο από καμιά σαρανταριά καΐκια, τα οποία στο πρώτο σινιάλο του θα καταλάβουν την ευρύτερη περιοχή γύρω από τη γεώτρηση, και ο ίδιος, επικεφαλής  αυτού του στόλου, ως άλλος Κουντουριώτης,  θα είναι ακριβώς στο σημείο της γεώτρησης υπερασπιζόμενος τα δίκια της Κεφαλλονιάς.
          Μετά το ULTIMATUM του Δημάρχου μας, πανικόβλητος ο υπουργός Μανιάτης (ο οποίος παραμένει στη θέση του ακόμα και κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες γιατί προφανώς σε αυτό το θέμα  δεν πίστεψε τον πρωθυπουργό του που μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια στην Ελλάδα) έρχεται στη Κεφαλονιά για να αποφύγει την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του στόλου του Δημάρχου μας και του Γεωτρύπανου που θα βρει πετρέλαιο έξω από τον Πόρο και χάσουμε τα πετρέλαια.
Απορροφημένος όμως ο Δήμαρχος με την   προετοιμασία του στόλου (και ελαφρώς μπουρλοτάδος απο το ρέμπελο που του κάνουν δυο τρείς απο εκείνους που τους λογάριαζε δικούς του)  ξέχασε  τους Κεφαλλονίτες.


Και επειδή πρέπει να σοβαρευτούμε, θα πρέπει να αντιληφθεί επί τέλους ο Δήμαρχος οτι ο Δήμος πρέπει να δουλέψει και ότι αυτό αποτελεί δική του ευθύνη.
Ενδεικτικά λοιπόν θα του τονίσω ότι οτι οφείλει να εξηγήσει στους Παλικισιάνους
  • γιατί έστειλε με απαράδεκτο και απάνθρωπο τρόπο, υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες,   "μαζεμένους"  τώρα τους λογαριασμούς ύδρευσης  του τρίτου και τέταρτου τριμήνου, και  μάλιστα με πολλά ερωτηματικά για την ορθότητα τους, και   φορτώνει την διοικητική του ανεπάρκεια σε αυτό το θέμα, σε υπαλλήλους που έχουν στηρίξει με την ψυχή τους τη λειτουργία του νέου Δήμου.
  • γιατί  δεν "έβγαλε άχνα" για το κλείσιμο του   ΟΤΕ,  της  Εφορίας, του τμήματος διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ στο Ληξούρι παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.
  • γιατί δεν ενεργεί για την αποφυγή του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Ληξούρι
  • γιατί  έκλεισε το γραφείο αλλοδαπών στο Ληξούρι αλλά και σε όλη την Κεφαλλονιά αφού ο νόμος δεν τον υποχρέωνε προς τούτο
  • γιατί ανέχθηκε, μετά τις παλινωδίες του στο θέμα,  την άθλια λειτουργία του γραφείου πολεοδομίας στο Ληξούρι όπου ένας φιλότιμος υπάλληλος φορτώθηκε με πάνω από χίλιες υποθέσεις
  • γιατί δημιουργεί τεχνική υπηρεσία στο Ληξούρι ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και αφήνει το γραφείο πολεοδομίας Ληξουρίου με ένα μηχανικό.
  • Πώς θα λειτουργήσει η Δημοτική Ενότητα της Παλικής όταν οι πλέον έμπειροι τεχνικοί υπάλληλοι μεταφέρονται στη ΔΕΥΑΚ
  • γιατί παραχωρήθηκαν στη ΔΕΥΑΚ όλες οι ποσότητες των υδραυλικών υλικών χωρίς να προηγηθεί απογραφή και ανάλογη οικονομική αποζημίωση του Δήμου απο τη ΔΕΥΑΚ και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ακόμα απόφαση υπαγωγής της Παλικής στη ΔΕΥΑΚ  
  • γιατί μετά από    ένα ολόκληρο χρόνο το Τυπάλδειο κληροδότημα δεν έχει ακόμα Διοικητικό Συμβούλιο
  • γιατί ακόμη δεν έχουν  δοθεί τα βοηθήματα του Τρομπετειου κληροδοτήματος
  • γιατί δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ έστω για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της περιοχής
Θα πρέπει επίσης  να εξηγήσει στους Αργοστολιώτες  γιατί αυτοί είναι τα υποζύγια των ανταποδοτικών τελών
Να εξηγήσει σε όλους τους Κεφαλλονίτες γιατί
  • απέκρυψε τα έξοδα αποκομιδής των απορριμμάτων του 2011 στην συζήτηση για τον προσδιορισμό των ανταποδοτικών τελών.
  • απορρίφτηκε απο τον πάρεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου το διετές πρόγραμμα δράσης της ΚΕΔΗΚΕ
  • δεν έχει ψηφιστεί ακόμα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου
  • δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για το έτος 2012
  • δεν έχει εισαχθεί ακόμη στο δημοτικό συμβούλιο ο οικονομικός απολογισμός των  προηγούμενων Δήμων για το 2010.
  •  αποταμιεύει ο Δήμος χρήματα αντί να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του προς τους συμπολίτες μας
  • προβαίνει σε επιλεκτική αποπληρωμή οφειλών του Δήμου
  • δεν διαθέτει ως οφείλει σε δημοτικούς συμβούλους στοιχεία τα οποία εκείνοι ζητούν για την άσκηση των καθηκόντων τους
  • έχει ξεπεράσει σε απ ευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών όλους τους προηγούμενους Δημάρχους τους οποίους μάλιστα κατηγορούσε για αυτή τους την πρακτική
  • συνεχίζει να διαχωρίζει τους  υπαλλήλους  του Δήμου σε ημετέρους και μή  κτλ
Να εξηγήσει γιατί δεν φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο μία ολοκληρωμένη πρόταση για τα έργα του ΕΣΠΑ
Να μας εξηγήσει γιατί στον εμπειρότερο σε θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων μηχανικό του Δήμου πρότεινε τη θέση του Διευθυντή καθαριότητος!!!! 
          Και εν τέλει, για να μην μακρηγορήσω άλλο, ας μας πει επί τέλους  ο Δήμαρχος ποίος είναι ο στόχος του για την Κεφαλλονιά τα υπόλοιπα δύο χρόνια  θητείας του και τι θα πράξει για να τον υλοποίησει και ας αφήσει ως ανάμνηση για τους μεταγενέστερους μόνο τη ναυμαχία του Λεπάντο και όχι και τη ναυμαχία του Πόρου.
          Προφανώς και ο απερχόμενος υπουργός κ Μανιάτης οφείλει να εξηγήσει στους Κεφαλλονίτες και σε όλους τους ¨Ελληνες ποιός μας λέει αλήθεια
  • Ο ίδιος που υπογράφει και αναθέτει έρευνες για υδρογονάνθρακες
  • ¨η ο κ Γεώργιος Παπανδρέου όταν δήλωνε ότι δεν υπάρχουν πετρέλαια στην Ελλάδα
γιατί αν ισχύει το τελευταίο θα γλυτώσει και ο φίλος Μάκης Φόρτες από τους υπολογισμούς των εκατομμυρίων που θα μοιραστούμε Κεφαλλονίτες Θιακιοί Ζακυνθινοί και Μωραίτες.

Ληξούρι 22 Μαρτίου 2012

Βασίλης Ρουχωτάς
Πολιτικός Μηχανικός
Δημοτικός Σύμβουλος




ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ