ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΑΚΗ ΒΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

"η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ικανή, αξιόπιστη,ειλικρινής και μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο μας"

Ο Γαβριήλ Παπαναστασάτος για πρώτη φορά μπαίνει στα βαθιά της πολιτικής και κατεβαίνει υποψήφιος με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Ντόρας Μπακογιάννη. Ένα έντονα πολιτικοποιημένο πρόσωπο με σημαντική δράση στα κοινά και πολιτικά δρώμενα, αφήνει το backstage, ως δημοσιογράφος και καναλάρχης και από «ανακριτής» γίνεται «ανακρινόμενος».
Άνθρωπος του ποδοσφαίρου, στέλεχος του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, διευθυντής ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, τεχνικός σύμβουλος σε Κυπριακή ποδοσφαιρική ομάδα (ΑΛΚΗ) και εκπρόσωπος Αργεντίνικου γραφείου Μάνατζερ στην Ευρώπη «στρατεύεται» στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία για τη χώρα και τους πολιτικούς. Η συνέντευξη μαζί του είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα.
Γαβρίλη καλή επιτυχία στο νέο σου ρόλο, που από το χώρο του ποδοσφαίρου βρέθηκες στο μάχιμο εκλογικό στίβο.
Αρχικά να σας ευχαριστήσω για τη συνέντευξη. Νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει όλοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να γίνουμε ενεργοί πολίτες στην κυριολεξία και όχι με κριτική εκ του ασφαλούς και εξ αποστάσεως. Εκτιμώ ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ικανή, αξιόπιστη, ειλικρινής και μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο μας. Έχει συγκεκριμένες ρεαλιστικές απόψεις, δεν αλλάζει θέσεις για πρόσκαιρο κομματικό όφελος, δε σηκώνει σημαία λαϊκισμού για να κοροϊδέψει τους πολίτες, έχει πρόγραμμα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό, χωρίς αοριστολογίες, εμπειρία και κύρος εντός και εκτός Ελλάδας για να μπορέσει να υλοποιήσει το πλάνο της. Η ψήφος στη Ντόρα και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αποτελεί ψήφο ευθύνης.
Πώς βλέπεις την πολιτική κατάσταση ενόψει της 6ης Μαΐου;
Ρευστή, περίεργη και με εκπλήξεις. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει, είναι εκνευρισμένος με όλους και όλα, απογοητευμένος και με ανασφάλεια για το αύριο. Αν σε όλα αυτά υπολογίσουμε τα σκληρά μέτρα που ακολουθούν μπορείτε να φανταστείτε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε όλοι. Παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες όσα διαδραματίζονται με τον Τσοχατζόπουλο και ο κόσμος αηδιάζει με την πολιτική και τους πολιτικούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Πώς λοιπόν να έχει εμπιστοσύνη; Με τι καρδιά να ψηφίσει αυτούς που διέλυσαν τη χώρα; Πώς να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο; Πλήρη απογοήτευση.
Εσύ προσωπικά μπορείς να δώσεις λύση σε όσα άσχημα ανέφερες πριν ότι δημιούργησαν οι πολιτικοί;
Είμαι σίγουρος ότι δε θα προδώσει την επιλογή μου η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και η Ντόρα. Με την πρόεδρο έχω μιλήσει πολλές φορές, γνωρίζω τι άνθρωπος είναι, πολιτικά με εκφράζει το όραμα που έχει και εύχομαι να μπορέσει να το υλοποιήσει.
Προσωπικά τώρα δεν διεκδικώ τον τίτλο του «θαυματοποιού». Είμαι ένας κεφαλλονίτης που αγαπάει το νησί που γεννήθηκε και μεγάλωσε και βλέπει επί σειρά ετών να εξελίσσονται τραγελαφικές πολιτικές καταστάσεις τις οποίες πληρώνουμε όλοι μας. Εγώ λοιπόν δεν είχα ποτέ κομματική θέση, δεν διαχειρίστηκα ποτέ κομματικό χρήμα, δεν είχα ποτέ θέση ευθύνης, δεν έσκυψα το κεφάλι για προσωπικό όφελος παρότι είχα πολλές ευκαιρίες, δεν διορίστηκα ποτέ και πουθενά, ούτε εγώ ούτε κάποιο συγγενικό μου πρόσωπο, ποτέ δεν είχα σχέση εξάρτησης με πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, είμαι αυτός που είμαι, αυτός που βλέπουν όλοι στην καθημερινότητά τους. Σ' άλλους αρέσω, σ' άλλους όχι, δεκτά και τα δύο. Θεωρώ ότι όσοι με γνωρίζουν καλά μ' εκτιμούν και με σέβονται και αυτό είναι το μεγάλο μου κέρδος. Σύμφωνα με κάποιους άλλους «έχω γλώσσα και μιλάω», ενώ σύμφωνα με τη λογική τους θα έπρεπε να σιωπώ, να συμβιβάζομαι και να σκύβω το κεφάλι. Δεν το έκανα και δεν θα το κάνω. «Σωτήρας» λοιπόν δεν είμαι. Δεν είμαι σε θέση να μπω σε λογική υποσχεολογίας χωρίς αντίκρισμα και νόημα απλά για να πάρω λίγες ψήφους παραπάνω. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθώ καθημερινά να βρίσκομαι παρών σε όλες τις εξελίξεις και όπου μπορώ να βοηθάω και να δίνω λύσεις, όπως άλλωστε κάνω χρόνια τώρα. Πολιτικά και κομματικά η Ντόρα Μπακογιάννη έχει διάθεση ν' ασχοληθεί ενεργά με την Κεφαλονιά και να είναι δίπλα σε όλους όσους χρειάζονται τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και την ίδια και θα αποδειχθεί περίτρανα.

Πώς βλέπεις τη σχέση σου με την πολιτική;

Μ' αρέσει πολύ η ενασχόληση με τα κοινά, ασχολούμαι ενεργά πολλά χρόνια, έχω μεράκι για αυτό που κάνω και νομίζω ότι ποδόσφαιρο και πολιτική με εκφράζουν. Επίσης δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν έζησα από την πολιτική και δε θα ζήσω απ' αυτήν στο μέλλον, πιστεύω ότι η πολιτική είναι προσφορά και αυτό κάνω.

Τι μήνυμα στέλνεις στους ψηφοφόρους;

Το δίλημμα των εκλογών είναι συγκεκριμένο και απλό, θα επιλέξουν αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στη διάλυση και τη χρεωκοπία, αυτούς που εξαθλίωσαν τη χώρα ή νέα πρόσωπα άφθαρτα και εκτός μηχανισμών, αν οι πολίτες θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση ας το πράξουν με την ψήφο τους την 6η Μαίου.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ