ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Εργαζόμενοι σε δήμους με αμοιβή μικρότερη των 500 ευρώ


Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα. Ποια κριτήρια πρέπει να πληρούν οι άνεργοι για να έχουν δικαίωμα
υποβολής αίτησης. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
→Ξεκινά σήμερα το πρόγραμμα. Ποια κριτήρια πρέπει να πληρούν οι άνεργοι για να έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ
Του Τζώρτζη Ρούσσου
Ξεκινά έπειτα από μυριάδες παλινωδίες και καθυστερήσεις το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ανέργων, ένα πρόγραμμα που έρχεται να καλύψει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση να υλοποιήσουν πρόγραμμα ανακούφισης των 400.000 ελληνικών οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο στις τάξεις τους!
Το πρόγραμμα, που αφορά 50.000 ανέργους οι οποίοι θα προσληφθούν σε δήμους και περιφέρειες για να προσφέρουν 5μηνη εργασία (με αμοιβή κάτω των 500 ευρώ, αφού οι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν αμοιβή 490 ευρώ και οι κάτω των 25 θα λαμβάνουν 427 ευρώ με την ασφάλισή τους να καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ) σπάει τελικά σε κομμάτια, αφού ακόμη και ένα τόσο μικρό πρόγραμμα που σε παλαιότερες εποχές θα ήταν εύκολο να το τρέξει ο ΟΑΕΔ, ο νυν διοικητής του Θ. Αμπατζόγλου αδυνατεί να το υλοποιήσει.
Ετσι σήμερα εκκινεί η διαδικασία για την κατάθεση αιτήσεων όσων ανέργων έχουν απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (τριτάξιο Γυμνάσιο). Αυτή η πρώτη δημόσια πρόσκληση αφορά 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης 5μηνης διάρκειας. Οι άνεργοι λοιπόν που κατέχουν τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης μπορούν από σήμερα και μέχρι τις 11 Οκτωβρίου (12.00 το μεσημέρι) να καταθέτουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) τη σχετική αίτηση.
Σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να το πράξει και με δεδομένο ότι η κατάθεση μπορεί να γίνει μόνον ηλεκτρονικά, παρέχεται η δυνατότητα την κατάθεσης μέσω ΚΕΠ ή μέσω των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνον οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
-εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
-εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
-εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
-εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
-άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Με μόρια οι προσλήψεις
Η επιλογή θα γίνει μέσω του ΑΣΕΠ και οι ενδιαφερόμενοι θα μοριοδοτούνται με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής: 1) χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) ηλικία και 5) αριθμός ανήλικων τέκνων
Σύμφωνα με τις προβλέψεις και εφόσον δεν διαψευστεί εκ νέου ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου, οι πρώτες προσλήψεις θα γίνουν στις αρχές Νοεμβρίου, αφού οι δήμοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην πρόσληψη μέσα σε 15 ημέρες από τη γνωστοποίηση του καταλόγου των επιλεγέντων.

http://www.efsyn.gr/?p=120595

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ