ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

ΤΕΛΟΣ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΝΕΟ ΣΑΙΤ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Περί μείωσης της οργανικής σύνθεσης των πληρωμάτων



Σε χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA
ανέφερε σχετικά με τη συνάντηση στις 25/09/2013 με κλιμάκιο της Τρόικα ότι: «Ζήτησαν να μειώσω περαιτέρω τις υποχρεωτικές συνθέσεις των πληρωμάτων των καραβιών. Τους απάντησα ότι κάναμε μια τέτοια μείωση ήδη στην Αδριατική».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας με αυτή την προκλητική δήλωση, επιβεβαιώνει την οργανωμένη επίθεση εφοπλιστών – κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Αποτελούν κοροϊδία για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους οι δηλώσεις της κυβέρνησης για πάταξη της «μαύρης» – ανασφάλιστης εργασίας, αντίθετα αυτό που συντελείται και με Υπουργικές Αποφάσεις για τα πλοία της Αδριατικής είναι να διαμορφώνονται συνθήκες «εργασιακού μεσαίωνα», να διογκώνεται η «μαύρη» – ανασφάλιστη εργασία, να οργιάζει το δουλεμπορικό κύκλωμα με θύματα τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και εάν προέρχονται.

Δεν θα σταματήσουν με τις μειώσεις των οργανικών συνθέσεων στα πλοία της Αδριατικής, επιδιώκουν σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την διάλυση του ΝΑΤ, υποβαθμίζοντας τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την Ναυτική Εκπαίδευση – Μετεκπαίδευση, τα συγκροτημένα δικαιώματα των ναυτεργατών, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή των ναυτεργατών και υπονομεύοντας την ασφαλή ναυσιπλοΐα για την ενίσχυση της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Να σημάνει συναγερμός σε κάθε πλοίο, στους ναυτότοπους, σε κάθε σπίτι ναυτεργάτη, να απαντήσουμε με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων, να προετοιμάσουμε πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, να δώσουμε δυναμική απάντηση μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, στα σχέδια του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Καλούμε τα σωματεία, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη στην Αθήνα στις 11 το πρωί στην Ομόνοια.

Τα συλλαλητήρια στις 5 Οκτώβρη να αποτελέσουν εφαλτήριο για απεργιακές κινητοποιήσεις αντίστοιχες της γενικευμένης επίθεσης που δεχόμαστε στα δικαιώματα μας από τις δυνάμεις του κεφαλαίου.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ-ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ

- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ